MARDİN-Mardin ovasında bulunan Çiftçilerin DEDAŞ’a olan elektrik borcu nedeniyle yaşanan sıkıntı, i Meclis üyelerinin girişimleri sonucu ödemelerin 2013 şartlarında ödenmesi kararı alındı.
 

Ak Parti Kızıltepe Meclis Grup başkanı Orhan Çeçen tarafından yapılan yazılı basın açıklamasında yapılan görüşme ve anlaşmalar ile ilgili olarak

 bir süre önce çiftçilerib elektrik sorunu ile ilgili yaptıkları girişimlerin yavaş yavaş meyvesini vermeye başladığını söyledi.

Çeçen konu ile ilgili olarak daha sonra, “Bakanlıktan bizlere verilen bilgiye göre 2013 yılı Elektrik borcu için DEDAŞ’ın geçen yıl uyguladığı şartlara göre Trafo bazında 100 lük Trafo için 4 bin TL, 160 lık Trafo için 6 bin TL, 250 lik Trafo için 8 bin  TL, 400 lük Trafo için ise 10 bin TL ödenecek.” Dedi.

 
Çiftçilerin ödemeleri yaptıkları takdirde ÇKS’ lerdeki  bloke olan paralarını çekebileceğine dikkat çeken Çeçen, “ Geçen yılın şartlarında Ödemelerini yapan tüm çiftçilerimizin Blokeli bulunan paraları Serbest bırakılacaktır.2013 yılı borçları için Ödeme yapmış olanlar ise Bu miktarlar üzerinden ödemeleri tahsil edilecektir. Fazla ödeme yapanlara ise paraları bir sonraki yıla aktarılacaktır. 2014 yılı ile 2017 yılları için ise Önümüzdeki hafta bir komisyon kurularak Enerji Harcama Tespiti Bölge Şehirlerimizde yapılacaktır. Bu Komisyonda Bakanlıktan 2 Teknik Eleman, 2 Eksim Şirket Yetkilisi, 2 Çiftçi Yetkilisi bulunacaktır. Bu Komisyon Enerji Harcama Tespitini yaptıktan sonra, Devlet Çıkan Bu Miktarın yüzde 60'ını Sübvanse edecek, Çiftçi kalan yüzde 40'lık bölümünü ödeyecektir.” İfadelerine yer verdi. (Mehmet Aslan-İLKHA)