GAZİANTEP- Gaziantep’te Üniversiteli gençlerin en büyük sıkıntısı olan yurt sıkıntısına Güllüoğlu ailesi yardım elini uzatarak bin 500 kişilik kız öğrenci yurdu yaptıracak. Temel atma törenine Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Fatma Şahin ve Gülllüoğlu ailesi katıldı.

Gaziantep’in şuanda 4 üniversiteye sahip olduğunu hatırlatan Başkan Şahin, bu üniversitelerde 50 bin dolayında öğrencinin bulunduğunu, ancak 4 bin dolayında yurt kapasitesinin olduğunu söyledi.

Bu rakamın az olduğunu ifade eden Şahin, “Bu rakamlar yurt konusunda ciddi sıkıntıların olduğunu gösteriyor. Bunun için bizim bu kapasiteyi arttırmamız gerekiyor.”  dedi.

Başka şehirlerden Gaziantep’e yüksek öğretim için gelen öğrencilerin en büyük problemlerinden birisinin barınma konusu olduğuna dikkat çeken Şahin, “Ben 1980’li yıllarda İstanbul’da üniversite kazandığımda bana da yurt çıkmamıştı. Bunun sıkıntısını çok yaşadım. Bu yatırımın çok hayırlı ve doğru bir iş olduğunu biliyorum. Vesile olanlardan Allah razı olsun, kendilerine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Güllüoğlu ailesi adına söz alan Fatih Güllüoğlu ise, “Hayırlarımıza bir yenisini daha eklemek istiyoruz. Kardeşim adına yaptırdığımız okulun açılışına da Başkan Hanımı davet edeceğiz. Okul ve yurt yapımından sonra inşallah sırada bir de cami yapımı olacak. Bu tür hayır işlerine devam edeceğiz inşallah” diye konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)