MARDİN - İsrail'in vahşice saldırıları sonucu büyük güçlükler yaşayan Gazze için Mardin’de 202.284.00 TL para yardımı toplandı.

Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın İsrail'in Gazze'ye yönelik sürdürdüğü saldırılar nedeniyle başlattığı yardım kampanyası çerçevesinde Gazze'ye ulaştırılmak üzere 202.284.00 toplandığını açıkladı. Coşkun, toplanan yardımların Diyanet İşleri Başkanlığının açtığı hesaba aktarıldığını belirtti.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın sürdürdüğü kampanyanın farklı şekillerde devam ettiğini bildiren Coşkun, "Gazze'de zulüm ve saldırılara maruz kalan Müslüman kardeşlerimiz için herkesin destek vermesini bekliyoruz. Dualarımızla olduğu gibi, maddi ve manevi her türlü bu kardeşlerimizin yanındayız. Diyanet İşleri Başkanlığımız, banka yoluyla yapılacak yardımların yanı sıra SMS yoluyla da bir yardım kampanyası başlattı. Hayırsever kardeşlerimiz, cep telefonlarından GAZZE yazıp 2851'e mesaj göndererek Gazze'ye 5 lira yardım yapabilir.” dedi. (M. Salih Keskin – İLKHA)