VAN - Van ve ilçelerinde son 24 saat içerisinde meydana gelen ve Van`dan yayım yapan yerel gazete ve haber sitelerinde yer alan önemli gelişmeler.

VAN BASIN:
Vali`den Koruculara Başsağlığı Ziyareti:
Van Valisi Münir Karaloğlu, Çatak ilçesinde meydana gelen PKK saldırısında hayatını kaybeden 2 korucu için Van Geçici Köy Korucu Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği`ne "başsağlığı" ziyaretinde bulundu.

İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan ile birlikte derneği ziyaret eden Karaloğlu, olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirerek. Dernek Başkanı Ayhan Kahraman`dan korucuların sorunlarıyla ilgili bilgi aldı.

Balıkçı Köylüler İskele Hayaline Kavuşuyor:
Van Gölü kıyısında bulunan Altınsaç Köyü sakinleri balıkçılıkla geçimlerini sağlarken, yıllardır hayalini kurdukları iskele ve tekne barınaklarına kavuşacakları günün özlemini çekiyorlar.
Van Valiliği`nin teklifi ile Ulaştırma Bakanlığı`na bağlı Demiryolları Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı Adana Bölge Müdürlüğü (DLH) Van`ın Altınsa Köyü`nde iskele yapımına başladı.

İNTERNET HABER:
Kan davası barışla sonuçlandı:
Van`ın Bahçesaray İlçesi`nde 3 aile arasında çıkan ve 2 kişinin ölümüyle sonuçlanan kan davası barışla noktalandı.

VANTV HABER:
Van`da Kazı Çalışmaları Devam Ediyor:
Van Kalesi`nin kuzeyinde bulunan höyükte İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Eskiçağ Tarihi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Erkan Konyar başkanlığında yapılan kazı çalışmaları devam ederken, arazi çalışmaları çizim ekibi tarafından belgeleniyor.

VANHABERTV:
Van`da Pes Dedirtecek Hırsızlık:
Van`ın Çaldıran ilçesinde, kimliği belirsiz kişi veya kişiler, girdikleri 2 ayrı kuyumcu dükkânından birini soydular.

Bu Da Van`ın Bavul Ticareti:
Van`da Jandarma ekiplerinin Van merkez ile Bahçesaray, Edremit, Çaldıran, Başkale ve Muradiye ilçelerinde bir hafta içerisinde yaptığı çalışmalarda yurda yasadışı yollardan sokulduğu tespit edilen 248 bin 550 paket kaçak sigara ele geçirildi. Kaçak sigaralara el konulurken, olayla ilgileri olduğu belirtilen 12 şahıs hakkında ise yasal işlem başlatıldı.
Van Devlet Tiyatrosu Perdelerini 1 Ekimde Açıyor:
Yeni sezona William Shakespeare`ın yazdığı ve Sinan Pekinton`un yönettiği `Bir yaz dönümü gecesi rüyası` ile 1 Ekim`de perde açacak olan Van Devlet Tiyatrosu (VDT), Kültür ve Turizm Bakanlığı`nın 2010 yılında repertuarına aldığı Ahmed-i Hani`nin yazdığı eser olan `Mem-u Zin`i ise Türkçe sahneleyecek.

VAN ÇATAK HABER:
Otlu Peynirin Tuzu Yüzyıllık Tesisten Çıkıyor:
Van Erciş karayolunda bulunan yüzyıllık tesiste sadece otlu peynirin yapımında kullanılan tuz elde ediliyor.

Çatak ta bal hasadı başladı:
Lezzeti ve kalitesinin sırrı 25 endemik bitkide saklı olan Van kahvaltısının baş tacı bal kovanlardan alınmaya başlandı.

MERKÜR HABER:
Van`da `Ücretsiz Hasta Taşıma` Tartışması:
Van İl Sağlık Müdürlüğü, yeni hizmete giren Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi`ne ücretsiz hasta taşırken, Van Şoförler ve Otomobilciler Odası ise uygulamadan vazgeçilmemesi halinde yasal girişim başlatacaklarını belirtti.

HABERVAN:
Yeşil Kart`ta 2011 sonuçları:
Sağlık Bakanlığı Yeşil Kartlı sayısı 2011 Eylül ayı sonuçlarını açıklandı. Verilere göre Türkiye`de 9 milyon 161 bin 412, Doğu Anadolu Bölgesi`nde 2 milyon 151 bin 208, Erzurum`da ise 239 bin 726 yeşil kartlı bulunuyor. Erzurum yeşil kartlı sayısı bakımından Doğu Anadolu Bölge illeri içinde 3`üncü, Van ise birinci oldu.
Murat Dalgın-İLKHA