GAZİANTEP – Gaziantep’in en büyük gelir kaynaklarından biri olan Antep fıstığı, havaların sıcak olmasından dolayı bu yıl geçen yıllara oranla tezgâhlarda erken görülmeye başlandı. Kent merkezinde çeşitli noktalarda fıstık satışı yapan esnafta ve kuruyemiş işletmelerinde yaş fıstık  15 liradan satılıyor.

Gaziantep’te yemeklerden tatlılara kullanım alanı bir hayli geniş olan Antep fıstığının kilogram fiyatı 15 TL’den satılmaya başladı. Vatandaşlar yeni mahsulün fiyatının yüksek bulduğundan dolayı Antep fıstığını şimdilik sadece tadımlık olarak alıyor.

Yaş fıstık fiyatlarının yüksek olduğunu ifade eden fıstık satıcısı Hasan Tıbık, “Yeni mahsul fıstık toplanmaya başlandı. Bildiğiniz gibi Türkiye’deki fıstık ihtiyacının çoğunluğu Gaziantep’ten karşılanıyor. Bir iki haftadır yaş fıstık satışlarımız başladı. Geçen yıl fiyatlar yüksekti şu an yeni mahsul olmasına rağmen vatandaşlar fiyatları yüksek buluyor. Bundan dolayı vatandaş ancak tadımlık alabiliyor.”diye konuştu.

Kuruyemiş işletmecisi Ayhan Kaplan ise, “Rekolte bu yıl yüksek elhamdülillah, geçen yıl rekoltenin düşük olması ve ürünün stoklanması bir çok sektörün işini olumsuz etkiledi. Yeni yeni fıstık toplanmaya başlandı. Eylül’ün ortasına kadar toplanmaya devam eder. Bu yıl fiyatların düşmesini bekliyoruz.”temennisinde bulundu. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)