CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, AK Parti`nin demokratik bir bilince ve zihniyete sahip olmadığını ileri sürdü.



Tanrıkulu, yaptığı yazılı açıklamada, bugün bir gazetede yer alan ``Kocaeli Cezaevinde kalan tutuklu ve hükümlülerin bazı köşe yazarlarına gönderilmek üzere yazdıkları mektuplara el konulduğu`` iddiasını değerlendirdi.

Tutuklu ve hükümlülerin cezaevinde karşılaştıkları muameleleri kamuoyuna duyurmak için köşe yazarlarına mektup yazdıklarını ifade eden Tanrıkulu, açıklamasında şunları kaydetti:

``AKP zihniyeti bu demokratik ve insancıl hakka bile tahammül edememektedir. Burada iki durum söz konusudur. İlk olarak cezaevlerindeki koşullar kötü ve insan onuruyla bağdaşmamaktadır. İkincisi AKP bu gerçeği kamuoyundan gizlemek için mahkumların temel haklarını gasp etmektedir.

Bugün cezaevleri AKP muhalifleriyle doldurulmuştur. AKP politikasına karşı kim itiraz ediyorsa cezaevine konmaktadır. Zira AKP cezaevlerini kendisine muhalif olanlar için bir toplama kampına dönüştürmüştür. Şimdi o toplama kamplarından kimsenin sesinin yükselmesini istemiyor. Bu yüzden mahkumların köşe yazarlarına mektup yazmasına izin vermiyor.``

Dünya Bülteni