BATMAN- Eğitim Bir Sen Batman Şubesi Yönetim Kurulu yaptığı yazılı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığınca pek çok okul yöneticisi hakkında soruşturma açıldığını ve dönem başında yaşanmakta olan bu talihsizliğin okul yöneticilerinin motivasyonunu tamamen ortadan kaldırdığını ve il milli eğitim müdürlüğünün `ben yaptım` anlayışından vazgeçmesi gerektiği kaydetti.

 

Milli Eğitim Bakanının göreve gelir gelmez yayımladığı, kayıt paraları ile ilgili genelgesinin bu olumsuz sonucu doğurduğu belirtilerek,"Okul idarecilerimizden hem başarı bekleyeceksiniz, hem okulun her türlü bina onarımlarının zamanında yapılmasını isteyeceksiniz, okulların temiz olmasını, kırık camlarının yapılmasını, lavabolara sabun konulmasını, kırtasiye malzemelerinin alınmasını isteyeceksiniz. Okullara yardımcı hizmetli vermeyeceksiniz ve okullarımıza herhangi bir bütçe ayırmayacaksınız idarecilerimizden hiçbir ad altında para toplattırmayacaksınız, bütün bunları isteyeceksiniz. Üstelik okul yöneticileri hakkında inceleme başlatacaksınız? Eğitim Bir Sen olarak bizler eğitimin tamamen ücretsiz olmasını, Bakanlığın okullara bütçe ayırmasını ve gerekli temizlikçi-güvenlikçi kadrolarını tahsis etmesini heyecanla bekliyoruz." ifadeleri kullanıldı.

 

Bakanlığın bu yanlış tutum ve kararından vazgeçmesini okul yöneticileri hakkında başlatılan inceleme-soruşturmaların derhal iptal edilmesi tavsiye ve talep ettikleri belirtilen açıklamada, "Ayrıca okulların ihtiyaçlarına ilişkin taleplere gereği gibi ve zamanında cevap vermeyen Valilik ve Milli Eğitim Müdürlüğünün soruşturmalarda jet hızıyla davranması yaman çelişkiyi gözler önüne sermektedir. Bu olumsuz yaklaşımın derhal terk edilmesini heyecanla bekliyoruz." denildi.

Halid Coşkun-İLKHA