Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu (UNRWA) Sözcüsü Chris Gunness, israil`in Gazze`de BM`ye ait bir okula düzenlediği saldırının ardından Al Jazeera yayınına katıldı.

Yayında Gazze`deki durumu değerlendiren Gunness "Çocuklar da dâhil olmak üzere Filisintlilerin hakları toplu şekilde ihlâl ediliyor. Bu dehşet verici bir durum" dedi. Daha sonra bir süre duraklayan Gunness gözyaşlarına engel olamadı.

Canlı yayından sonra Twitter hesabından açıklama yapan UNRWA Sözcüsü şu ifadeleri kullandı:

"Bazen gözyaşlarının kelimelerden çok daha fazla şey anlattığı zamanlar vardır. Ama benimkiler Gazzeliler`in gözyaşlarıyla kıyaslandığında hiç de önemli değil."

Ölenlerin dörtte biri çocuk

israil, Gazze`ye yönelik saldırılarını aralıksız sürdürüyor. Saldırıların başladığı 7 Temmuz`dan bu yana 1361 Filistinli öldürüldü, yaralı sayısı 7 bini geçti. Saldırılarda ölenlerin yaklaşık dörtte biri çocuklar.

israil`in saldırılarından kaçan veya saldırılarda evleri yıkılan binlerce Filistinli, güvenli olduğunu düşünerek Birleşmiş Milletlerin Gazze`de bulunan okullarına sığındı. Ancak 7 Temmuz`dan beri Gazze`de katliam yapan İsrail bu noktalara da saldırıyor. İsrail`in Cebaliye`deki BM okuluna düzenlediği son saldırıda en az 16 kişi öldü.

Gazze`de UNRWA`ya ait 86 sığınma merkezi bulunuyor. Bu sığınma merkezlerinde 220 bine yakın Filistinli mülteci kalıyor.

Birleşmiş Milletler, israil`in okullarına yaptığı saldırılara başta sessiz kaldı, daha sonra kınamakla yetindi. ABD ise okullara sığınan sivillerin katledilmesini kınarken İsrail`in adını dahi kullanmadı.

Kaynak: Al Jazeera