Emniyetteki "paralel yapı" iddialarına ilişkin yürütülen "casusluk" soruşturmasında, şüpheli 49 polisin tutuklanma istemiyle sevk edildiği İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği, polislerden 16`sının sorgusunun ardından gece ara verdiği sorgu işlemlerine, saat 10.00 itibariyle yeniden başladı. Mahkemede ilk olarak eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün`ün sorgusu yapılıyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve savcılıkça ifadelerine başvurulmasının ardından tutuklama talebiyle İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği`ne sevk edilen 49 kişiden 16`sının sorgusu dün gece tamamlandı.

Çağlayan`daki İstanbul Adalet Sarayı`nın 6. katındaki mahkemede hakim İslam Çiçek, önceki gün akşam başlayan ve dün gece geç saatlere dek süren sorgulama işlemini, şüpheli Serkan Durmaz`ın da 16. kişi olarak sorgulanmasıyla sona erdirdi.

Diğer 33 kişinin sorgu işlemini bu sabaha erteleyen Hakim Çiçek, saat 10.00 itibariyle ilk olarak Yurt Atayün`ü sorgulamaya başladı. Atayün`ün sorgusunun diğerlerinden uzun sürmesi bekleniyor.