BİNGÖL - Bingöl Üniversitesi Beşinci Mevsim Kulübü tarafından "Bingöl İlinin büyümesinde ve gelişmesinde "Sanayileşme mi önemli? Tarım ve Hayvancılık mı?" konulu bir münazara düzenlendi.

Programda Ziraat Fakültesi ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencilerinden oluşan tartışma grupları konuyla ilgili fikirlerini savundular.

Öğretim görevlisi Demet Seçil Deder`in moderatörlüğünde gerçekleşen münazarada İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) öğrencilerinden oluşan grup Bingöl ilinin gelişmesinde sanayinin önemli olduğunu savunurken, Ziraat Fakültesi öğrencilerinden oluşan grup ise ilin gelişmesinde tarım ve hayvancılığın önemli olduğunu savundu.

İİBF Dekanı Prof. Dr. Ali Yılmaz Gündüz, İİBF Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Abdulvahap Baydaş, Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Çaldak, Yrd. Doç. Dr. Aznavur Demirpolat ve Ziraat Fakültesi Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Erkan Boydak ve Yrd. Doç. Dr. Beşir Koç`un jüri üyesi olarak katıldığı programda, Üniversitelerin özgün ve özgür düşüncenin geliştiği ortamlar olduğu vurgulanarak, konulara sorun odaklı değil çözüm odaklı yaklaşıldığı belirtildi.

Her iki grubun görüşlerinin ve çözüm önerilerinin farklı olmasına karşın temel amacın Bingöl ilinin kalkınması olduğunun vurgulandığı münazarada Ziraat Fakültesi grubu birinci oldu.

Konuşmacıların da değerlendirildiği programda Adem Ergün birinci, Serkan Dinçer ikinci ve Mehmet Demirhan üçüncü oldu. Dereceye giren öğrencilere Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Burhanettin Baydaş ve Prof. Dr. Kazım Yoldaş tarafından birer plaket ve çeşitli hediyeler takdim edildi.

Münazaraya Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Burhanettin Baydaş ve Prof. Dr. Kazım Yoldaş, öğretim üyeleri, daire başkanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Ali Yıldırım - İLKHA