Selam-Tevhit örgütü soruşturması bahanesiyle Başbakan Erdoğan ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile birlikte çok sayıda ismi dinleyen cuntacı polislere yönelik operasyonlar Cemaat medyası ve mensuplarının ezberlerini bozdu. Devletin gizli bilgilerini yabancılara servis etmek dahil 7 ayrı suçlama ile muhatap olan polislerin 4 günlük gözaltı sürelerinin dolması üzerine algı kampanyası başlatan paralel yapı mensupları soruşturmayı yürüten hakim ve savcıları da baskı altına almaya çalışıyor.

Erdoğan üzerinden gönderme

Savcı Zekeriya Öz, paralel yapıya ilişkin düzenlenen operasyonda tutuklu bulunan polislerin, tutukluluk süresinin aşılmasına rağmen Çağlayan Adliyesi`nde tutulmasından şikayet etti. Oysa bir dönem Balyoz ve Ergenekon davalarının özel yetkili savcısı olan Öz hakkında, "tutukluluk süresi içinde karar vermediği için" şikayette bulunulmuştu.

Öz, soruşturmayı yürüten hakim, savcı ve kovuşturma yapan polisleri de tehdit etti. Bir süredir attığı twetlerden dolayı savcılık görevi tartışma konusu olan ve hakkında HSYK tarafından inceleme başlatılan Zekeriya Öz, bugün de Başbakan Erdoğan`a gönderme yaparak tehditler savurdu. Öz, "Ey hukuksuz işleri yapan ve gözaltı süreleri dolduğu halde şüphelileri bırakmayanlar. Hukuksuzluğa devam edin ağa babanız sizi kurtaracaktır" dedi.

Başka bir paylaşımda ise gözaltı sürelerinin dolmasından şikayet eden Zekeriya Öz, kendisi ile çelişti. Ergenekon davasının savcısı olduğu dönemde İşçi Partisi tarafından, yasal gözaltı süresi olan 4 günün aşıldığı gerekçesi ile suç işlediği savunularak şikayet edilen Öz`ün aşağıdaki yorumları dikkat çekti: "Gözaltı süresi sonunda hakim önüne çıkarılmayan kişi derhal salıverilir. Emredici hükme uymayanlar kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmış olur.

Gözaltı süresi ihlalinden sabıkası kabarık Türkiye`nin, polislerin bu hak ihlali tazminatlarını emri veren ağa babanız örtülü ödenekten öder."

Bugünkü şikayetinden suçlanmıştı

Oysa 2008 yılının Nisan İşçi Partisi Savcı Öz hakkında, `tutukluluk süresi` için şikayette bulunmuştu.

İP`den yapılan açıklamada, soruşturma kapsamında tutuklananların tutukluluk süreleri üzerinden uzun süre geçmesine rağmen, iddianamenin hazırlanamadığı ve dava açılamadığı savunulmuş, "dava açmayı sağlayacak tek bir kanıtın bulunmadığı" öne sürülmüştü.

Aynı yılın Temmuz ayında yine İşçi Partisi Merkek Hukuk Bürosu Başkanı Gökçearslan, Ergenekon soruşturmasında yasal gözaltı süresi olan 4 günün aşıldığını, gözaltındakilerin yargıç karşısına çıkarılmaması nedeniyle suç işlendiğini ifade ederek, Öz`ün suç işlediğini savunmuştu.

Yeni Şafak