İSTANBUL -Geniş güvenlik önlemleri alındıktan sonra fünye ile patlatılan poşetten börek çıkınca vatandaşlar "1 Nisan şakası" zannetti.


Alınan bilgiye göre, Taksim- Harbiye arasındaki Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan bir restoranın önünde duran şüpheli poşeti gören vatandaşlar polise haber verdi. Olay yerine gelen polis çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Poşetin bulunduğu yerdeki restoran ve dükkanlar güvenlik gerekçesiyle boşlatılırken, Cumhuriyet Caddesi de çift yönlü olarak araç trafiğine kapatıldı.

Olay yerine bomba uzmanı çağrılırken, ekipler sinyal bozucu jammer cihazını devreye soktu. Olay yerine gelen bomba uzmanı, özel giysilerini giydikten sonra şüpheli poşete fünye yerleştirdi. Fünye ile patlatılan poş etten börek çıktı. Büyük paniğe neden olan olayın ardından vatandaşlar şüpheli paketin 1 Nisan şakası yapmak için bırakılmış olabileceğini düşündü.


Öte yandan, olay nedeniyle Cumhuriyet Caddesi yaklaşık 45 dakika boyunca araç trafiğine kapalı kaldı. Trafikte araçlarında ve otobüslerde beklemek zorunda kalan vatandaşlar ise zor anlar yaş adı.

İHA