DİYARBAKIR - Ramazan bayramının yaklaşması ile birlikte pazarlarda alışveriş telaşı başladı. Bayramlık için ürünleri tezgâhta sergilemeye başlayan Diyarbakırlı esnaflar işlerinin yoğun olduğunu ifade ettiler.

“Fiyatlar yükseldi”

Geçen seneye göre bayramlık şekerlere zam yapıldığını dile getiren Şirin Çiçek adlı esnaf, “Ramazan Bayramının yaklaşması ile birlikte işler yoluna girmeye başladı. Bu yıl bayramlık şekerlere geçen seneye nazaran yüzde 10 zam geldi. Şekerler ile beraber bu yıl kayısıların az olmasından dolayı kayısılara da zam geldi. Fiyatların yükselmesi ile beraber halkın da şikâyetleri çoğaldı.” dedi.

Her bayramın bir önceki bayramı arattığını söyleyen Çiçek, “İşler artık eskisi gibi değil. İşlerin eskisi gibi olmamasının sebebi ise büyük alışveriş merkezlerinin olmasıdır. Açılan büyük alışveriş merkezlerinden dolayı her geçen bayram bir önceki bayramı aratıyor. Bayramın yaklaşması ile beraber biraz işler olmaya başlıyor ama bayramdan sonra yine küçük esnafın işi ölüyor.” ifadelerini kullandı.

“Alışverişler iftardan sonra yoğun oluyor”

İşlerin iftar vaktinden sonra yoğun olduğunu dile getiren Remzi Cengiz adlı esnaf ise, “Ramazan Bayramının yaklaşması ile birlikte işler yoğunlaşmaya başlıyor. Ama bayrama birkaç gün kala işler daha da yoğun olacak. Vatandaşlar oruçlu olduklarından dolayı gündüz değil de iftardan sonra alışveriş yapmaya geliyorlar. Bayramın yaklaşması ile bazı esnaflar ellerinde ki malları bittirmek için indirim yapıyorlar. Ama bazı esnaflar da ürünlerine biraz daha kar katıp satıyorlar.” şeklinde konuştu. (Ali Adiyaman / Yakup Moğulgani - İLKHA)