DİYARBAKIR- Bingöl’den Diyarbakır’a gitmekte olan LPG yüklü, plakası belirlenemeyen  bir tankerin sürücüsünün direksiyon  hakimiyetini kaybederek Lice  ilçesi Tuzla köyü mevkiinde devrilmesi sonucu,  tamamen  kapanan yolda, Diyarbakır`dan Bingöl`e giden iki yolcu otobüsü  mahsur kaldı.

Edinilen bilgiye göre, devrilen tankerin infilak emesiyel çıkan yangın  geniş bir alana yayıldı. Otobüslerdeki yolcuların yangından kurtulmaka için inip kaçtıkları, iki  yolcu otobüsü ile  birlikte  bir hafif ticari aracın alevlere teslim olduğu öğrenildi.  

Kaza mahallinde alınan güvenlik tedbirleri nedeniyle sağlıklı haberlerin alınamadığı olayla ilgili alınan bilgilere göre, LPG yüklü tankerin devrilerek bir yolcu otobüsüne çarptığı, ayrıca yolda seyreden ikinci bir otobüs ile birkaç aracın da patlayan tankerden etkilenerek yandığı öğrenildi.

Meydana gelen facia nedeniyle Diyarbakır  Valiliğinin  Kriz masası oluşturduğu,  olay  yerine sevk edilen  helikopter  ambulanslar  ile  çok sayıda  kara ambulansı ile  yaralılar, Diyarbakır, Bingöl, Lice, Şanlıurfa, Mardin ve  Batman’daki Devlet ve özel hastanelere, bir hastanın da Rzurum`a  sevk edildiği  bildirildi.

Kriz masasından verilen ilk bilgilere göre, ilk belirlemelere göre  66  kişinin  vücutlarında  ağır  yanıklar  oluştuğu, için tedavi altına alındığı  öğrenildi.

Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, olayla ilgili yaptığı açıklamada, " Devrilen tanker, gaz sıkışması sonucu infilak ediyor. O sırada Bingöl yönüne giden iki otobüs yoldan geçiyorken patlama meydana geliyor. Alevler iki otobüs ve bir aracı da etkisi altına alıyor. Şu anda net sayısı belli değil. Ambulanslar yaralıları hastanelere taşırken, itfaiye ekipleri de yangını söndürmeye çalışıyor. Bölgeye askeri helikopter de sevk edildi" dedi.

Olay yerinde geniş güvenlik tedbirleri alan askeri birlikler, basın mensupları dahil, yaralı yakınlarını da kaza mahalline 2 kilometre  uzakta tutup yaklaştırmıyor.

 Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç’ın  sabah saatlerinde olay mahalline giderek incelemelerde bulunacağı öğrenildi. (İLKHA)