DİYARBAKIR- Diyarbakır’da hizmetlerini sürdüren  başta Mustazaflar Cemiyeti ile Memur Sen Diyarbakır şubesi ile bileşenlerinden  69 İslami STK’nın, Şeyh Said Meydanında başlattığı Gazze için dua etkinliğinin bu günkü programı Yatsı namazı ile başladı.

Kadın erkek binlerce kişinin katılımı ile başlayan etkinlikte, Mustazaflar Cemiyeti Genel Başkan Yardımcısı Cemil Cahit Ünsal, Yatsı namazı ve ardından Teravih ve Vitir namazlarını kıldırdı.  Kılınan Vitir namazında  okunan Kunut duasında, başta Gazze’de zülüm gören Filistin halkı olmak üzere, tüm mazlum dünya Müslümanlarının  zafere ulaşması, İslam düşmanlarının  da hezimete uğraması  için dua edildi.

Namaz ve tesbihatın ardından kısa bir konuşma yapan Memur Sen Diyarbakır Şubesi Başkanı Yunus Memiş, Müslümanların Siyonist Yahudiler ve destekçileri olan başta ABD ile batı ülkelerini iyi tanıyıp, onlara karşı birleşmeleri, ortak bir sesle  tepkilerini göstermeleri gerektiğini vurguladı.

Daha sonra bir konuşma yapan Araştırmacı-Yazar Özkan Yaman, İsrail’in hep anormal bir şekilde hareket ettiğini belirterek, terörist devletin diğer ülkelerin kabul ettiği hiçbir hukuk kuralını tanımadığını dile getirdi.

Yaman konuşmasında, “Burada İsrail için gösterilmesi gereken tavır, ondan normal davranması gerektiğini beklemek değildir. İsrail’in yapmış olduğu anormal tavırlara karşı ciddi bir şekilde cezasını vermektir. Aksi takdirde hastaneleri ve ambulansları bile vuran İsrail’in ateşkese uyacağını beklemek gereksizdir.” ifadelerini kullandı.

Programda Araştırmacı-Yazar Ömer Çelik Hoca, tüm katılımcıların yüksek sesli Aminleriyle, İsrail ordusunun Gazze’de hezimeti, Müslümanların da zaferi için  duygulu bir dua yaptı.

Programda son olarak söz alan Mavi Marmara baskını gazilerinden Fikri Karavil, İsrail’in insanlık dışı saldırıları karşısında sessiz duramadıklarını, her Müslüman gibi bir şey yapma  sorumluluğunun şuuruyla,  ‘Gazze’ye canlı kalkan kampanyası’ başlattıklarının müjdesini verdi.

Bu sırada alandakilerin tekbir sesleri ve coşkuları görülmeye değerdi.  Başlatılan kampanya ile ilgili kurulan standın önünde kalabalıklar oluşmaya başladı.

Program 23:15’te  bitmesine rağmen ‘Gazze’ye canlı kalkan kampanyası’na isimlerini yazdırmak için yüzlerce kişinin bekleyişi sürüyordu. (Fikret Özkan-İLKHA)