BURSA – Son zamanlarda kullanımında görülen artıştan dolayı sık sık gündeme gelen bonzaiye halkın dikkatini çekmek amacıyla, Bursa’da bir grup genç tarafından yürüyüş düzenlendi.

Merkez Kestel ilçesinde Kestel Gençlik Platformu adıyla bir araya gelen gençler, önce yürüyüş düzenledi, ardından basın açıklaması yaptı.

Kestel Kent Meydanından başlayarak ilçe stadyumuna kadar devam eden yürüyüşte, “Kestel’de bonzai istemiyoruz, Bonzai’ye karşı kardeşlik bağı, Zehir tacirleri düşmanımızdır, Uyuma uyuşma gençliğe sahip çık!” şeklinde sloganlar atıldı.

Yürüyüş sonrasında grup adına açıklama yapan Said Albayrak, uyuşturucuyla mücadelede çok yönlü bir seferberliğin başlatılması gerektiğini dile getirip, Kestel’de bonzai kullanımının daha çok parklarda görüldüğüne vurgu yaparak, öncelikle parklardaki güvenliğin sağlanması gerektiğine işaret etti.

Albayrak, uyşturucu kullanımının çocukların oynadığı oyun alanlarında dahi görülebileceğine dikkati çekerek, “Uyuşturucu başta olmak üzere, fuhuş gibi kötülüklere ev sahipliği yapan ve meydan veren bazı kamusal alanlarda, bir takım kontrollerin ve tedbirlerin sıklaştırılması gerekmektedir” ifadesini kullandı.

Bonzai kullanımından dolayı hayata dair uyuşturucu dışında bir anlam yükleyemeyen bağımlılara da seslenen Albayrak, “Yalnız değilsiniz! Bu illetten kurtulmanız için elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız” diye konuştu. (Veysi Siyah - İLKHA)