İZMİR - israil`in günlerdir Gazze’ye yönelik gerçekleştirdiği yeni katliamlar İzmir’de protesto edildi. Mustazaflar Cemiyeti, Özgür-Der, Özgün-Der ve İHH gibi İslami STK’ların oluşturduğu Filistin Halkıyla Dayanışma Platformu, israil’in acımasız saldırılarını tel’in etti. Yüzlerce duyarlı İzmirlinin bir araya geldiği basın açıklaması programı Konak Meydanı’nda saat 19.00’da başladı.

Program Bedirhan Akgül’ün okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programda sık sık tekbir getirilirken, israil’e ise lanet yağdı. Filistin halkına destek sloganları atılırken, israil bayrağı yakıldı.

Ardından ağabeyi, israil saldırılarında katledilen Filistinli Muhammed Ebu Kureyş söz alarak, Türkiye halkının Filistin’e olan desteğinden dolayı memnuniyetini dile getirdi. Muhammed Ebu Kureyş, “Burada bir şeyler anlatmak gerçekten zor. Çünkü şu an, Gazze ve ailelerimiz her yandan bomba altında. Fakat şunu unutmamak gerek Gazze`de hayat her zaman zor. Sizleri meydanlarda gören, izleyen Gazzeliler, her zaman sizden destek alıyorlar. Onun için sizlerin meydanlarda olması çok önemli ve anlamlı. Çünkü dünya susmuş, insanlık ölmüş. Hepimiz Gazze`de şehit olan 4 günlük bebekten daha ölüyüz. Onları izlerken gözlerim yaşlanıp durur. Oluk oluk akan kanlarla, Gazze’de roketlerle gözlerim yaşlanır. Analar perişan, çocuklar sefil, akıttığın kanlarda kahrol israil!” dedi.

“israil, Müslümanların çekişmelerinden cesaret alıyor”
Daha sonra konuşan Mustazaflar Cemiyeti İzmir Şubesi Başkanı Cemil Genç, israil’in bugün yaptığı zulümleri garipsemediklerini belirterek, “Günümüze kadar yeryüzünde fitne fesadı yayan, kendilerine gönderilmiş olan peygamberleri dahi gözlerini kırpmadan katleden bir kavmi bir devleti konuşuyoruz. Bizler bugünkü zulümlerini garipsemiyoruz. Zira Allah, onların huylarını ahlaklarını Kitab-ı Mübin’de uzun uzun anlatıyor. Bunlar önümüzdeki zamanlarda da bu ahlaklarını hiçbir zaman terk etmeyeceklerdir. Ama şuna inanalım ki, bugün israil bu katliam ve vahşetleri kendi gücünden cesaret alarak yapmıyor. Bilakis bugün Müslümanların parçalanmışlığından, Müslümanların kendi aralarındaki ihtilaflardan, Müslümanların kendi iç çekişmelerinden bu cesareti, bu gücü almaktadırlar.” ifadelerini kullandı.

“Gazze, dik duruşun nasıl olacağını gösteriyor”
Gazze’nin 5 yıldır ambargoyla mücadele ettiğini vurgulayan Genç, “Gazze’de yiyecek yok, ilaç yok. Gazze’de elektrik yok, yakıt yok. Ve burada sayamayacağım daha birçok şey yok. Ama Gazze’de direniş var. Gazze’de mücadele var. Gazze’de teslimiyet var. Gazze’de tevekkül var. Gazze, dik duruşun nasıl olacağını ortaya koyuyor. Ümmete nasıl dik durulurmuş bunun örneğini veriyor. Bu kadar imkansızlığa rağmen Gazzeli bir Müslümanın çıkıp ümmeti şikayet ettiğini, halinden şikayet ettiğini veyahut zillete boyun eğdiğini duyan var mı? Değerli kardeşlerim, bugün ümmet olarak Gazze’deki Müslümanlara, Gazze’deki mücahitlere çok şey borçluyuz. Bizler asla üzülmüyoruz. Hz. Ömer’in (ra) dediği gibi ‘onların ölüleri cehennemde, bizim ölülerimiz cennettedir.’ Bizler niye üzülelim ki?” diye konuştu.

“Vahdet oluşturulduğu gün israil`in sonu gelecektir”
Özgün-Der adına söz alan Kemal Songür ise şunları söyledi: “Gazze, yokluğu, yoksulluğu, mahpusluğu yaşamakta, iftar ve sahur sofralarında nereden ne zaman geleceği belli olmayan bombaların eşliğinde Ramazanı solumaktalar. israil`in yapıp ettiklerini anlatmaya kelimeler kifayet etmiyor, Bu azgın alçaklar sürüsü Müslüman öldürmekten tarifsiz haz duymaktalar. Bunun için mazeret bulmaya tenezzül dahi etmemekteler. Onların bu cesaretinin kaynağı, insanlığını yitirmiş 2 ayaklı mahlukların hüküm sürdüğü ve şimdilik at oynattığı ve de buna sessiz kalarak desteklerin sunulduğu ekserunnastır. Ayrıca, bu cesareti ümmetin ``her yönüyle`` savrulmuşluğundan almaktadırlar. Müslümanların yaşadıkları beldeleri İslami boyaya ve izzetli yönetime kavuşturarak kendi aralarında vahdeti oluşturabildikleri gün israil`in sonu gelecektir. Vahyin tarifiyle Müslümanca bir izzet kuşanıldığı takdirde Allah`ın yardımının hemen yanı başlarında olduğunu görecekler ve yaşayacaklardır.”

“Zulme karşı haykırılmalı”
Diğer bir konuşmacı olan Özgür-Der İzmir Şube Yönetim Kurulu üyesi Ayhan Yaraşıklı da, zulme karşı haykırmak gerektiğini ifade ederek, “israil’in zulmü bugünden ibaret değildir bilakis yıllardır yaşanan bir zulümdür. Dünyada yaşanan zulüm israil`den ibaret değil, dünyanın her tarafında yaşanan bu zulümler sanki nöbetleşe yapılıyor. Bugünlerde bize düşen, yeryüzündeki bu müstekbirlere karşı izzetin ve şerefin Allah’ın yanında olduğunu olduğuna iman ederek direnmeli ve direnen kardeşlerimizle birlikte olmalıyız. Rabbimizin yeryüzünü imar etme ve fesadı yok etme emrini her daim hatırlamalı, zulme karşı haykırmalı ve hakkın üstünlüğünü dile getirmeliyiz. Allah’ın bizden istediği bilinçli bir hayat yaşamayı ve mücadele etmeyi Allah hepimize nasib etsin.” şeklinde konuştu.

“Dünya üç maymunu oynuyor”
Platform adına basın açıklamasını Salih Çetin okudu. Çetin, Gazze’de yaşananlara karşı dünya ülkelerinin tutumunu eleştirerek, “İnsanlık ölüyor dedik bütün dünyanın gözleri önünde hem de. Sınır komşularımıza bakın kardeşlerim. Suriye`de dikta rejim katil Esed varil bombalarıyla çocukları öldürüyor, çocukları yetim bırakıyor, analarından ayırıyor. Bizler zalime karşı tek yumruk olmalıyız. Üzerimize çökmüş mezhepçilik hastalığından sıyrılıp, inşallah zalime inen yumruk olacağız. Birbirimizi mi öldüreceğiz. Şii olmak, Sünni olmak mı oldu derdimiz. Mısır`da alçak Sisi’nin yaptıkları bütün dünyaca seyredildi. Birleşmiş Milletler ve NATO kılını kıpırdatmadı. Söz konusu dini Hıristiyan olan Ukrayna olduğunda hemen nasıl harekete geçtiğini gördük. Arap liderlerinin ve kendini İslam’a atfeden devletlerin ve bazı oluşumların Amerika’nın kölesi olduğunu, Amerika’nın ellerini mazlum kardeşlerimizin kanlarına buladıklarına ne yazık ki, şahit oluyoruz.” ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasının ardından hep birlikte akşam namazı kılındı. Ardından su, hurma ve simitten oluşan Ümmet İftarı gerçekleştirildi. Programda son olarak Gazze’de şehit olan Müslümanlar için gıyabi cenaze namazını kılan katılımcılar, yapılan duanın ardından sessizce dağıldı.  (İlyas Yıldız - İLKHA) 

 

 

<< Geri 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 İleri >>

 

<< Geri 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 İleri >>