AĞRI – AK Parti Ağrı İl Başkanlığının bir açık otopark alanında verdiği iftar yemeğine katılmak üzere Iğdır’dan Ağrı’ya karayolu ile gelen İçişleri Bakanı Efkan Ala, ilk olarak Ağrı Valiliğini ziyaret etti.

Daha sonra iftar yemeğinin verildiği alana geçen Bakan Ala, İftar yemeğinden sonra hazırlanan kısa bir konuşma yaptı. İsrail’in Gazze’de başlattığı saldırılara değinen Bakan Ala, “Keşke, Gazze’de kardeşlerimiz sofralarında bomba değil ekmek bulabilmiş olsalardı” dedi.

Bakan Efkan Ala,” Temenni ederdim ki Irak’ta kardeşlerimiz, Suriye’de dostlarımız, Mısır’da dostlarımız, kardeşlerimiz aynı imkânı rahatlıkla huzur içerisinde iftar yapabilme imkanını bulmuş olsalardı. Gazze’de kardeşlerimiz sofralarında bomba değil ekmek bulabilmiş olsalardı. Buradan bu Ramazan günü sofrasına çocuklarıyla beraber iftar açmak için ekmek kazanma peşinde olan insanları ve o sofraya koşarak gitmek isteyen çocukları bombalayan İsrail’e derhal bu saldırılarını, insanlık dışı saldırılarını durdurma çağrısı yapıyorum. Ve bu saldırıları sizler adına kınıyorum. “ ifadelerini kullandı.

İsrail’in yapmış olduğu saldırıların insanlık dışı olduğunu ve hemen Gazze’de çekilmesi gerektiğini vurgulayan Bakan Ala,” Bizler bakınız Ağrı Dağı kadar yüksek bir medeniyeti birilikte inşa ettik. Bu öyle bir medeniyetti ki, bugün o bombalamaları yapanları, o saldırıları gerçekleştirenleri yurtlarından ettiklerinde, İspanya’da sürdüklerinde gidecek yer bulamamışlardı da Osmanlı yani beraber inşa ettiğimiz uygarlık kucak açmıştı bu insanlara. Gelin bu topraklarda barış içerisinde yaşayın diye. Şimdi onların torunları olarak onların mirasçısı olarak çağrıda bulunuyorum. Durdurun bu insanlık dışı saldırıları ve çekilin Gazze’den. “ şeklinde konuştu.

10 Ağustos’ta yapılacak olan Cumhurbaknalığı seçiminede değinen Bakan Ala sözlerini şöyle sürdürdü: ”Bakın siz Cumhurbaşkanlığı referandumunda yani Cumhurbaşkanını ahali seçsin mi halk seçsin mi seçmesin mi diye bir referandum yaptık. Ağrı yüzde 95 oy oranıyla evet biz kendi irademizle biz cumhuruz başkanımızı biz seçeceğiz dedi. Cumhurbaşkanını biz seçeceğiz dedi. Bu ne demektir kardeşlerim artık bir sabah kalktığımızda yönetime şu el koydu bu el koydu  lafının yerine 10 Ağustosta yönetime millet el koyacak demektir. Bundan sonrada artık milletin dışında yönetime el koyma ihtimali herkes için ortadan kalkmıştır. “

Bakan Efkan Ala ve beraberindekiler daha sonra Cumhuriyet Caddesi esnafını ziyaret edip, bir kahvehanede halk ile birlikte çay içti.

Bakan Efkan Ala kıldığı Teravih Namazından sonra hava yolu ile Ağrı’dan Ankara’ya hareket etti.. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)