MARDİN - Nusaybin’de faaliyet gösteren Düşünce Kültür ve Dayanışma Derneği (Düşünce Der) yaptığı basın açıklamasıyla İsrail’in Filistin halkına yönelik ambargo ve katliamlarını kınadı.

Başta Amerika, İngiltere ve Almanya olmak üzere İslam düşmanlarının desteğiyle Gazze, Afganistan, Mısır, Çeçenistan, Irak, Suriye, Yemen ve Arakan’da Müslümanlara yönelik saldırın sürdüğü belirtilen açıklamada.

“Özellikle Filistin bu mübarek ayında Müslümanların mukaddesatlarının sembollerinden olan Mescidi Aksa’yı bağrında taşıması münasebetiyle özelikle hedef seçilmiş adeta alay edercesine hedefe oturtulmuştur. Karadan, denizden ve havadan ateş altına alınan Filistin yıllardır toprakları işgal edilmesine rağmen bir de ambargo uygulanmakta,  çocuk, genç, yaşlı, kadın, erkek, özürlü gözetmeksizin öldürülmekte gece gündüz demeden camii, hastaneler, ambulanslar, çocuk yuvaları, huzur evleri top atışlarına hedef olmakta, bu da yetmezmiş gibi bir de kimyasal gazlarla insanlar katledilmektedirler.” denildi.

Başta ABD olmak üzere batının, İsrail’in kendini savunma hakkı olduğu, yönündeki açıklamalarına tepki gösterilen açıklamada, mazlum Filistin halkının, Yahudi terör devleti İsrail’in Filistin’den kovuluncaya, özgür Filistin devleti kuruluncaya kadar mücadele hakları olduğu vurgulandı.

Bu mübarek ramazan ayında hiçbir mukaddesata saygı göstermeden yapılan bu saldırılar karşında susmanın, Müslümanlardan sabır ve hoşgörü beklemenin zulüm ve zulme destek olduğu belirtilen açıklamada şu ifadeler yer verildi:

Düşünce Kültür ve Dayanışma Derneği olarak, bu gün İslam coğrafyasında gerçekleşen saldırıları ve katliamları lanetliyor, terör devleti İsrail tarafından katliamlara maruz bırakılan Filistinli kardeşlerimize yapılanları kınıyor ve haklı davalarının yanında olduğumuzu   beyan ediyoruz .”  

(Cihat Şayık - İLKA)