MARDİN – Midyat Belediyesi tarafından verilen suyun yeterli olmamasından dolayı ilçede su sıkıntısı yaşanmaya başlandı. Bununla beraber sık sık görülen elektrik kesintileri de su kesintilerini tetikliyor. Aşırı sıcaklar nedeniyle tüketimin fazla olması yüzünden depoda suları biten bazı vatandaşlar ise tanker, traktör ve bidonlarıyla ev ve işyerlerine su taşıyor.

İki defa su faturası ödemek zorunda bırakıldıklarını belirten vatandaşlar, “Belediyenin su depolarından satın aldığımız suyu, apartman depolarına boşaltıyoruz. Daha sonra hidroforla su kuyudan dairelere çekilince su sayacından geçiyor. Bu şekilde hem su deposuna para ödüyoruz hem de sayaçta yazılan tutarı ediyoruz.” Diyerek tepki gösteriyorlar.

Öte yandan, son aylarda yaşanan su sıkıntısının temelinde Beyazsu havzasından elde edilip Midyat’a getirilen suyun elektrik kesintileri ve voltaj düşmeleri nedeniyle verilemediği belirtiliyor.

Kesintilerin Ramazan ayına denk gelmesi ise vatandaşlar için ayrı bir sıkıntı haline geliyor. Yetkililerin şu ana kadar duruma el atmadığını dile getiren ilçe halkı, bu uygulamaların sadece Güneydoğu illerine has olmasının üzücü ve çifte standart içeren bir durum olduğu belirtiliyor. (Adnan Oğuz İLKHA)