DİYARBAKIR  - Diyarbakır Demokrat Eğitimciler Sendikası(DES) İl Yönetimi ‘Gazze’de yapılan zulme karşı sessiz kalan dünyaya  insani bir çağrı’ başlığıyla yayınladığı basın açıklamasında ‘ bu zulme seyirci kalan gücü lanetliyor ve diyoruz ki; Küfür devam eder, zülüm devam etmez’ ifadelerini kullandı.

DES İl Yönetimi adına basın açıklamasını okuyan Diyarbakır DES İl Başkanı Eyüphan Kaya, birey, kurum ve  devlet bazında yapılan zulmün, bir gün zalimin ayağına dolanacağına kimsenin kuşkusu olmasın diyerek, “ Mazlum bir vesileyle yaşadığını yaşar; ölür ya da kalır, ancak seyirci devletler insanlık adına sınav verirler, işte bu açıdan dünya puan kayıp ediyor maalesef. Dünyayı bu zulme karşı sesini yükseltmeye davet ediyoruz.” çağrısında bulundu.

“Gazze’de mazlum insanların başına bomba yağdıran İsrail’e yazıklar olsun”

Günümüzde, çocuk, yaşlı, kadın demeden, haklı haksız demeden, can ve mal kaybına sebep olan savaşların tümüne HAYIR! denmesi gerektiğini söyleyen Kaya, “Savaş beceriksiz kimselerin işidir. Yetersiz insanların baş vurduğu mücadele tarzıdır. Bu defolu vasfıyla Gazze’de mazlum insanların başına bomba yağdıran İsrail devletine yazıklar olsun. Bu orantısız savaşı bütün duygularımızla kınıyoruz.” dedi.

“Irkçılık Allah’a iftiradır”

Yahudilerin üstün ırk inancının Yahudilerin başına bela olduğu gibi aynı zamanda Allah’u Teala’ya bir iftira olduğunu söyleyen Kaya,  “Her çocuk İslam fıtratı üzerinde doğar ve üstünlüğü takva iledir. Bu saygın ilahi hakikati bir kenara bırakarak kimi kavimleri kutsal hale getirmek, hayata böyle belaların oluşmasına sebep olacağı gibi, kendini böyle gören bu kavimleri de İnsan tarihi nezdinde küçük düşürüyor. Küçük İsrail her geçen gün daha da küçülüyor.” sözlerini kullandı.

“Artık yeter! demenin zamanı geldi”

Dünya’nın son asırda Amerika ve İsrail yüzünden çok kan kayıp ettiğine vurgu yapan Kaya, dünya halklarının bu zulme artık top yekun HAYIR! demesinin zamanının geldiğini söyledi.

Kaya, “kimin elinden ne geliyorsa bu sıcak savaş politikasının insanlığa getirdiği sıkıntıya HAYIR! demesi lazım diyoruz;  Yeni bir yapılanmaya ihtiyacımız var;

NATO’ ya HAYIR! BM’ye HAYIR! ABD’ye HAYIR! AB’nin çifte standardına HAYIR! Ortadoğu’nun diktatörlerine HAYIR! Asya’nın münafıklarına HAYIR! Deme zamanı gelmiştir.” ifadelerini kullandı.

Dünyanın huzur ve refaha kavuşması için ismi zikredilen dinamiklerin dışında bir araya gelip yeniden şekillenmesi gerektiğini belirten Kaya, “ Yoksa bu tarzda bir yaşam dünyayı yaşanmaz hale getiriyor. Vicdan sahibi her kimse; dini, dili ne olursa olsun evinde huzur içinde mutlu yaşaması olanaksız hale geldi. Buna ne ABD’nin ne de İsrail’in hakkı var. Diyor bu zulmü bir daha lanetliyoruz.” sözleriyle açıklamasını sonlandırdı. (İLKHA)