MARDİN - Mardin Sivil Toplum Kuruluşları Platformuna üye dernek, vakıf ve sendika temsilcilerinin israil`in Gazze`de yaptığı katliamları kınamak ve Filistinlilere dua etmek amacıyla başlattığı "Mardin, Gazze`ye Ses Ver" programı çerçevesinde Mardinliler, 13 Mart Mahallesi`ndeki Fuat Yağcı Camisinde bir araya geldi.

Teravih namazının ardından Kuran`ı Kerim okunmasıyla başlayan programda Filistinlilere dua, Siyonist israil’e de beddua edildi.

Programda bir konuşma yapan Mardin STK Platformu Sözcüsü Mustafa Aydın, Filistin`in haklarını savunmak için bütün İslam dünyasının sorumluluk alması gerektiğini dikkat çekti.

Daha önce Mısır`da yapılan olayları kınamak ve Mısır halkının yanında olduklarını belirtmek amacıyla 3 gece 3 saat nöbet tutuklarını ve dua ettiklerini hatırlatan Aydın, şimdi de Mazlum Filistin halkının yanında olduklarını ifade etmek için 3 gece teravih namazından sonra burada toplanarak dua edeceklerini söyledi.

Aydın sözlerini şöyle sürdürdü: “Henüz sınırları dahi çizilmemiş, hiçbir komşu ülkesi tarafından sınırları tanınmayan haydut terörist bir güç olan Siyonist israil’in Gazzeli kardeşlerimizin üzerine bir günde tonlarca bomba yağdırdı. Denizden ve karadan top atışları ile evleri tarumar edildi. Bu elim hadise karşısında yine tarafımızı belli etmek ve mazlumun yanında yer almak için buradayız. Bizler üzgünüz, kırgınız ama bizler ümitsiz değiliz.”

Konuşmaları ardından Fuat Yağcı Cami imamı Hasan Yenigün dua etti. Programa katılan Mardinliler ise Kürtçe Arapça ve Türkçe Filistin için dua etti, israil`i de lanet okudu.

3 gece teravih namazı sonrasında yapılacak programlar, Fuat Yağcı Camisinin avlusunda yapılıyor. (M. Salih Keskin – İLKHA)