ŞANLIURFA- Peygamber efendimizin müekked sünneti olan İtikaf, günümüzde ya unutulmuş yada çok az kişinin uyguladığı gözlerden kaçmıyor.

İtikafa girenlerden Orhan Kocabey, bu sünnete daha  çok gençlerin önem vermesi gerektiğini belirterek, bunun özendirilmesi ve özellikle gençlere aşılanması gerektiğini ifade etti.

Kendisinin de ilk defa itikafa girdiğini ve girmeden önce çok araştırdığını söyleyen Kocabey, “Baktığınız zaman itikafa giren insan sayısının az olduğunu görüyorsunuz. Bunun artmasını arzu ediyoruz. Özellikle genç arkadaşlarımızı buraya davet ediyoruz. Gelip görsünler. Gerçekten hissedilmesi gereken müthiş bir haz, müthiş bir ortam. Gençlerin de bol bol bu ortamları teneffüs etmelerini istiyoruz. Gençleri buraya davet ediyoruz. Gelsinler, görsünler, ibadet etsinler, bu sünneti unutturmasınlar, devam etsinler. Bu tüm müslümanların en azından bir defa girmesi gereken güzel bir ibadet olduğunu düşünüyorum.” dedi.

İtikafta yaptıklarından da bahseden Kocabey, “Genellikle Kur’an okunuyor, namaz kılınıyor, tespihat yapılıyor, zikir ediliyor, dini kitaplar okunuyor, salavat-ı şerifeler çekiliyor, bu şekilde her türlü ibadetleri yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

“İtikaf bir muhabbettir, istek ile yapıldığında daha güzel sonuçlar verir”

İtikafın bir muhabbet olduğunu ve istek ile yapıldığında daha güzel sonuçlar alınacağını söyleyen Mehmet Özgüneş ise, şu ifadeleri kullandı :Adıyaman Kahta’dan geliyorum. 5 defadır giriyorum itikafa. İtikaf’ta namaz kılınıyor, ibadet yapılıyor, dışarı çıkmak yok, dünya kelamı ile konuşamazsın, namaz, Kur’an okuma, bu gibi ibadetler yapılır. Uyumak için eve gidilmez. 5 vakit namazı camide cemaatle  kılıyoruz. Bu bir muhabbetir yani Cuma namazına gidiyorsan, o bir muhabbetse, bir topluma gidiyorsun orda nasıl bir muhabbet var ise, burada da bir muhabbet vardır. İnsanlar istekle yaptığı zaman daha güzel sonuçlara ulaşılır.” dedi.

Gençlerin itikafa daha çok önem vermesi gerektiğini ve bunu imamların, vaizlerin kürsülerde, itikaf yapıldığı zaman kazancı nelerdir anlatması, aktarması gerektiğini söyleyerek, bütün insanlara itikafa girmelerini tavsiye ettiğini ifade etti.

Ramazan Oduncu ise Akpınar ise, 4 yıldır itikafa girdiğini söyleyerek, Allah’ın bu güzelliği herkese nasip etmesi temennisinde bulundu. (Mustafa Bikeç/Sedat Kuşulay-İLKHA)