MUŞ-İsrail`in Filistin`e yönelik başlattığı kara harekâtı Cuma namazından sonra Muş`ta protesto edildi. Camilerden yapılan anonsların ardından yüzlerce kişi Belediye Meydanında toplandı. Halk Filistin’de yapılan zulümlere sloganlarla tepki gösterdi. Basın açıklamasının ve duanın okunması esnasında gözyaşlarına boğuldu.

Muş Âlimleri Birliği (Divani Mella) tarafından organize edilen protesto gösterisinde Filistin’de şehit olanlar için gıyabi Cenaze Namazının kılınmasının ardından Mola Abdullah Güler tarafından   basın açıklaması okundu.

“Ey müminler Allah’ın Kur’an’ına sarılın”

Yaptığı konuşmada Müslüman’ların Kur’an ve Sünnetin etrafında toplanmaları gerektiğine vurgu yapan Güler Hoca; “ Bugün içimiz kan ağlıyor. Çünkü Siyonist İsrail mazlum ve masum insanları katletmektedir. Ey müminler Allah’ın Kuran’ına sarılın. Allah’ın dininde istikamet üzerine olun. Allah’ın Peygamberinin sünnet-i seniyesini beraber yaşayın. Kuran’ın şemsiyesi altında toplanın. Eğer bunu yapmazsanız, bugün İsrail, yarın İngiltere, başka bir gün Siyonist ve yandaşlarının yemi olursunuz. Dolayısıyla burada İsrail’in bize vermek istediği mesaj şudur;’Eğer bir olmaz ittifakınızı kurmazsanız, biz her zaman başınızı böyle ezeceğiz, istediğimizi yapacağız’ demek istiyor. Ama biz de şunu söylüyoruz; ‘Ey İsrail 2 milyar İslam âleminin sabrını taşırma. Çünkü İslam âlemi, Muhammedi ordu ve mücahitler gazaba gelirse, İsrail senin başına yıkılacak, dünya sana dar gelecek.” şeklinde konuştu.

“Siyonist mağlup olup geri dönecektir Allah’ın izniyle”

Filistin halkının acısına ortak olduklarını, hem maddi hem manevi olarak onlara yardımcı olunması gerektiğini vurgulayan Güler Hoca; “Ramazan ayının son günlerinde, kadir gecesinde olduğumuza göre, inanıyor ve biliyoruz ki, bizim dualarımız onların füzelerinden çok daha etkili olacaktır. Şunu bilelim ki, güç kuvvet silahta değil ekseriyette değil, güç kuvvet Allah’a aittir. Dolayısıyla inanıyoruz ki, Allah (c.c) oradaki  müminleri galip kılacaktır. Siyonist mağlup olup geri dönecektir Allah’ın izniyle’’ dedi.

“Filistin meselesi Müslümanların şerefi ve onurudur”

Filistin meselesinin sadece Filistinlilerin veya Arapların meselesi değil, bütün ümmetin meselesi olduğunun altını çizen Muş Alimler Birliği Derneği Başkanı Mola Masum Yıkın ise yaptığı konuşmada; “Filistin meselesi Müslümanların şerefi ve onurudur. Orada yapılan zulümler sadece Filistin’e değil, bütün ümmete yapılmıştır. Bütün Müslümanların onuru ayaklar altına alınmıştır. Mescidi-i Aksa bütün Müslümanların ortak değeridir ve İslam’ın mukaddes sayılan 3 mescidinden biridir. Oradaki kardeşlerimizin akan kanı hepimizi ilgilendirir. Dolayısıyla Filistin Müslümanların onurudur’’ ifadelerini kullandı.

“Müslüman’ın görevi İslam’ın şerefini izzetini müdafaa etmektir’’

Çalışmalarını zamana yayacaklarını belirten Yıkın Hoca; “Filistinlilerin mazlumiyeti hususunu ve Müslümanların onlara yardım etmesi gerektiğini bütün cemaatlerimize bildiriyoruz. Zaman zaman bu şekilde bir araya gelerek sesimizi duyurmaya çalışacağız inşallah. Bizler, belki çok şey yapmıyoruz aslında. Şu anda orada onlarla beraber onlarla omuz omuza olmamız gerekiyordu. Bu imkânımız yok ama dua etme, bir araya gelip telin etme, Müslümanları bilinçlendirme ve onlara maddi olarak desteğe çağırma imkânımız var. Yeryüzünde tek bir Müslüman kalsa bütün kâfirler başına toplansa dahi, yine o Müslüman’ın görevi odur ki, kâfirlere karşı direnmek İslam’ın şerefini izzetini toprağını namusunu müdafaa etmektir’’ şeklinde konuştu.

Yıkın Hoca, devletin İsrail aile olan tüm ticari ilişkileri kesmesi, halkın da İsrail’e ait olan malları boykot  etmesi gerektiğinin de altını çizdi.

Basın açıklamasının ardından topluluk sessiz bir şekilde dağıldı.

(M. Şirin Çağlayan-İLKHA)