DİYARBAKIR - Dün akşam iftar saatinde PKK / HDP`li ki kişiler tarafından Diyarbakır Yenişehir merkez ilçesi Şehitlik semtimde bulunan İHYA DER`e atılan ses bombaları sonrası yaşanan arbedede gözaltına aınan polis İHYA DER gönüllüsü 6 kişiyi lmıştı.

Bu gün saat 18.00`de Diyarbakır adliyesine getirilen dernek gönüllülerinden A.A, M.K ve M.B , C.A, A.P ve ismi öğrenilemeyen bir şahsın savcı tarafından ifadelerinin alınma işleminin ardından serbest bırakıldı.

İfadesi alındıktan sonra çıkan M.K, polisin yalan ifadelerle kendisini açıkça bir komploya kurban etmek istediğini ve düzmece ifadelerle kendisini suçladığını söyledi.

M.K, " Diyarbakır`da 72 STK tarafından Dağkapı Şeyh Sait Meydanında yapılan ABD protestosu sonrası olaylar çıkmıştı. Bu olayların yaşandığı gün ben Erzurum da idim. Oysa polis açıkça yalan konuşarak benim o gün orada olduğumu söylüyordu ve bu konudada kendisinden çok eminmiş gibi konuşuyordu. Ne zaman ki o gün il dışında bulunduğumu ve bunu ispat edebileceğimi söyledim. Bu seferde sesini kesmek zorunda kaldı. Hatta yanılmıyorsun kurmak istediği bu komplo tutmayınca bunu savcıya bile aksettirmediler. Bu açıkça bir komplodur ve sürekli bu komployu Müslümanlar aleyhine kurmaktan geri durmuyorlar." ifadelerini kullandı.

Dün akşam yaşanan olaylar sonrası alıkonulan C. A`nın gözaltında polis tarafından darp edildiği, olaylar esnasında çenesinden yaralanan A.P`nin ise tüm ısrarlara rağmen doktora götürülmediği de ortaya çıktı.

bu arada Hüda Par Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu, Hüda Par Kurucu üylerinden Vedat Turgut ile Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakır şube başkanı Nuri Güler`in de Adliye binasında bulunup savcının ifade alma sürecini takip ettikleri öğrenildi. (İLKHA)