MARDİN - Midyat Yolbaşı Mahallesinde yaşanan elektrik kesintilerine isyan eden bir grup, TEDAŞ binasını, trafo binasını, Belediye binasını ve Hükümet konağını bastı.

Edinilen bilgilere göre, kalabalık mahallelerindeki uzun süren elektrik kesintilerinin sebebini öğrenmek için ilk olarak TEDAŞ binasına gitti. Bir yetkili ile görüşmek isteyen protestocularla kimse görüşmezken binanın kapıları kapatıldı. Bunun üzerine protestocu grup, trafo binasına yönelerek TEDAŞ’ı protesto etti.

Gruba müdahale eden polis biber gazı kullanınca, protestocular da polise taşlarla karşılık verdi. Bir süre devam eden gerginlikten sonra vatandaşlar, belediye binasına yönelerek başkan istifa sloganları atmaya başladılar. Burada da bir muhatap bulamayan vatandaşlar hükümet konağına doğru yürüdü.

Hükümet konağında Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu ile karşılaşan grup, aralarından seçtikleri temsilcileri başkanla konuşmak üzere gönerdi.

İçeride bir süre görüşen temsilciler, Başkan Nasıroğlu’nun milletvekillerini aradığını ve soruna çözüm bulunacağı sözünün verildiğini söyleyince protestocu grup dağıldı. (Adnan Oğuz - İLKHA)