KAYSERİ - Kayseri’de Terör rejimi İsrail’in yaptığı katliam binlerin katılımıyla telin edildi. Cuma namazı çıkışında Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen basın açıklamasının ardından protesto yürüyüşü yapıldı.

Cuma namazından önce yapılan basın açıklamasında Kayseri Kardeşlik ve İyilik Platformu sözcüsü Cellaledin “Sıpahioğlu, Filistin’deki, Arakandaki ve dünyanın her bir tarafındaki mustazaflara acıyor muyuz? Aslında acınılması gereken bizleriz, çünkü onlar inandıkları davanın bedelini ödüyorlar, siz inandığınız gibi yaşaya biliyor musunuz? İnandığınız değerlerin ne kadarını hayatınıza hakim kıldınız. Kim size inandığınızdan dolayı kışt dedi, oturup kendi halimize ağlamalıyız,” dedi.

Ardından Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş yaptığı dua ile son buldu.

Cuma namazından sonra yapılan basın açıklamasını okuyan Anadolu Gençlik Derneği Kayseri Şube Başkanı Vacit Kip, “Siyonist terör örgütü İsrail gece yarısı sekiz bin kişilik caniler sürüsüyle karadan, denizden ve havadan olmak üzere Gazze’ye saldırarak yeni bir katliam başlattığını belirtti. Kip :’’İsrail’in caniler sürüsü, önce havadan bombardımanla, akabinde çok sayıda zırhlı aracın ve tankın kara harekatı ile, yerle bir edilen sivil yerleşim bölgelerinde ilerlemeye çalışıyor.Uçaklarının, tanklarının, zırhlı araçlarının ve sekiz bin kişilik caniler sürüsünün başarısından endişe eden siyonist terör örgütü israil, ayrıca on sekiz bin yedek caniyi de göreve yani katliama ortak olmaya çağırmış’’ ifadelerini kullandı.

Konuşmasının devamında “Gazze’de ki gelişmeleri kaygı ile takip ettiklerini belirten Kip Dışişleri Bakanlığının ve hükümetin tutum ve davranışlarının da,  kaygı ile izlediklerini ifade ederek, ‘’Böyle bir katliam karşısında Siyonist terör örgütü İsrail için hiçbir önem arz etmeyen açıklamalar yaparak meseleyi geçiştiriyorlar.” Şeklinde açıklamada bulundu.

Kip ayrıca Başbakan Erdoğan’a seslenerek “Sayın Başbakan adeta bir sivil toplum örgütünün ilçe başkanı gibi hiçbir yaptırımı olmayan açıklamalar yapıyor.İslam Aleminin bu saldırılar karşısında nerede olduğunu soruyor.Bizde buradan soruyoruz.Siyonist terör örgütü İsrail katliam yaparken biz neredeyiz?Türkiye nerede? Venezuella’nın,  Şili’nin gösterdiği cesareti,  yiğitliği biz neden gösteremiyoruz?” diye sordu.

“Birleşmiş Milletler katliama çanak tutuyor”

Birleşmiş Milletlerin tutumunu da eleştiren Kip  “Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki Moon’un ‘İsrail sivil kayıpları önlemeye çalışmalı’ açıklaması her zaman ki gibi Birleşmiş Milletlerin katliama çanak tuttuğunun bir göstergesidir. Aklı başında olan herkes biliyor ki Birleşmiş Milletler, ABD ve Avrupa Birliği, Siyonist terör örgütü İsrail’in varlığını teminat altına almak için vardır.” İfadelerine yer verdi.

“Hükümet Derhal Somut Adımlar Atmalı”

Hükümetten de taleplerinin olduğunu belirten Kip hükümetin derhal somut adımlar atması gerektiğini ifade ederek, “Derhal Siyonist terör örgütü İsrail’in tüm birimleriyle, tüm yetkilileriyle pılını pırtını toplayıp Türkiye topraklarını terk etmesini istiyoruz. Ayrıca Kürecik’teki füze kalkanı üssünün, Adana, Maraş ve Gaziantep’teki patriot rampalarının sökülüp atılmasını,Terör örgütü İsrail ile yapılan bütün anlaşmaların yırtılıp atılmasını.Bir an önce İsrail’e karşı yaptırımlar uygulanmasını istiyoruz” diyerek hükümeti iş başına çağırdı.

Yapılan duanın ardından basın açıklamasına katılan vatandaşlar Tarihi Hunat Camii önünden Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüyüş yaptı.

Protesto yürüyüşünde “ Dişe diş, kana kan, intikam intikam, vur vur Kasam İsrail’e vur, Kayseri’den Gazze’ye direnişe bin selam” sloganları atıldı.(Necmi Durmazer/ Fatih Gültekin- İLKHA)