DİYARBAKIR - Saadet Partisi (SP) Diyarbakır İl Başkanlığı, İsrail’in Filistin’e saldırısı ve ABD Adana Konsolosluğu’nun geçtiğimiz günlerde düzenlemek istediği iftar yemeği ile ilgili açıklama yaptı.

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi ve Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan tarafından yapılan açıklamada, Siyonist İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırısı kınandı.

“İslam ülkeleri zavallı bir halde katliamı seyrediyor”

İsrail’in Gazze’yi 10 gündür ağır bombardıman altında bıraktığını ve önceki gece kara harekâtına başladığını hatırlatan Bozan, İslam ülkelerinin yaşanan duruma duyarsız kaldığını ve zavallı bir halde katliamı seyrettiğini söyledi.

Çocuk yaşlı demeden herkesi katleden İsrail’in Filistin halkını imha hareketi başlatmış olduğunu belirten Bozan, “İsrail, topraklarını savunan Filistin halkını yok edilmesi gereken topluluk olarak görüyor. O yüzden çocuk, kadın, yaşlı demeden sivilleri hedef alıyor, herkesi katlediyor. Bu, bir halkı imha hareketidir. Aşırı ırkçı, Siyonist İsrail yönetimi ve milletvekilleri bu niyetlerini açık açık ifade etmekten de çekinmiyorlar. İsrail'in Filistin halkını imha hareketine, bu işgale özel 621 milyon dolar parasal destek veren ABD başta olmak üzere, Fransa, Almanya ve bir kısım Avrupa ülkeleri tam destek veriyor. Sözde insan hakları savunucusu, sözde uygar Batı, konu Müslümanlar olunca her zamanki gibi ikiyüzlü davranıyor. Vuran, öldüren, yok eden, terörist gibi davranan, Filistinlileri imha etmek için her yolu denemekten çekinmeyen İsrail, kınanan ise Hamas ve Filistinliler oluyor.” dedi.

ABD Konsolosunun Diyarbakır’da iftar verme girişimi

ABD Adana Konsolosluğunun Dağkapı Şeyh Said Meydanı’nda iftar verme girişimi olayı hakkında da değerlendirmelerde bulunan Bozan, ABD’nin Diyarbakır gibi hassas bir yerde iftar vermeye kalkmasını kınadı.

"Fitne çıkarma çabası"

Bozan, açıklamasında şunları kaydetti: “ABD’nin bir tarafta İsrail’in katliamlarına destek vermesi diğer tarafta Diyarbakır gibi hassas bir ilde iftar vermeye kalkması ve buna HDP’li belediyenin de yer vermesi tamamen bir fitne çıkarma çabasıdır. Bunu münafıkların yaptıkları Dırar Mescidine benzetiyoruz. Belediyenin de bu tür fitnelere alet olmamasını bekliyoruz.” (Hamza Adiyaman – İLKHA)