ŞANLIURFA - Cuma namazının ardından ilçenin Kanlıkuyu Parkı’nda bir araya gelen sivil toplum kuruluşları, düzenledikleri basın açıklamasıyla, Siyonist İsrail’in, 8 yıldır kuşatma altında tuttuğu Gazze’ye yönelik saldırılarını lanetledi.

Basın açıklaması öncesinde, Gazze’de şehit düşen Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılınarak, İsrail bayrağı yakıldı. Sık sık İsrail aleyhinde sloganlar atan grup açtıkları dövizlerle İsrail’i tel’in etti.

“Kardeşlerimiz katlediliyor”

Grup adına basın açıklamasını Murat Başaran okudu. İsrail’in geçmişten bugüne bu tür saldırılara ara vermeksizin devam ettiğine dikkat çeken Başaran, “Bilindiği gibi, terörist İsrail çetesi, onlarca yıldır olduğu gibi, bugün de Filistinli kardeşlerimizin üzerine bombalar yağdırıyor ve çocuk, kadın, yaşlı, genç demeden kardeşlerimizi katletmeye devam ediyor. Gerek Birleşmiş Milletler, gerek Avrupa Birliği, gerekse de Amerika Birleşik Devletleri gibi kimi Müslümanların da çözüm bekledikleri yapılar, yaşanan katliamları ‘Uluslararası Hukuk’ gibi kendi icatları olan putlarına aykırı olmasına rağmen, bu durumu ‘İsrail’in kendini savunma hakkı’ kılıfına sokarak bir bakıma kendi putlarını yiyorlar” dedi.

Dünyada Müslümanlara yönelik saldırılara dikkat çeken Başaran, “Suriye’de çocuklar kimyasal bombalarla öldürülürken, ‘demokrasi havarileri’ Irak’ta dünyanın gözleri önünde insanları katlederlerken, Myanmar’da Arakan’da, Doğu Türkistan’da Müslümanların derileri yüzülürken, Mısır’da seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’ye darbe yapılıp İslam Mektebi İhvan-ı Müslimin üyeleri idam cezalarına çarptırılırken, batı ne yaptıysa, Gazze’de çocuklar bedenlerinden büyük bombalarla katledilirken aynısını yapacaktır” ifadelerini kullandı.

“Küfür tek millettir”

Asıl problemin tek millet olan küfre karşı ümmetin tek vücut olamamasına vurgu yapan Başaran, “Şehid Şeyh Ahmed Yasin’in ‘Ümmetin Suskunluğunu’ Allah’a şikayet ederken dikkat çektiği nokta da burasıdır. Asıl problem, 2 milyar Müslüman’ın 8 milyonluk İsrail için Allah’tan Ebabil kuşlarını beklemesidir. Asıl problem hafızamızdaki Kur’an’ın yaşamımızda yeteri kadar yer almamasıdır. Rabbimiz bu gerçeği, Enfal suresinin 73. Ayetinde, ‘küfür tek millettir, sizler de böyle olmadıkça yeryüzünde bir fitne ve büyük bir fesat olur’ buyurmaktadır.” şeklinde konuştu.

“Ümmet tek bir vücut olmalı”

Ümmetin Şii’siyle, Sünni’siyle bütün taassuplarından sıyrılıp tek bir vücut olması gerektiğini belirten Başaran, bunun sağlanamaması halinde dünyanın birçok yerinde aynı zihniyet tarafından gerçekleştirilen zulümlerin artarak devam edeceğine dikkat çekti.

Basın açıklamasının ardından grup sessizce dağıldı. (Abdurahman Uğurlu-İLKHA)