GAZİANTEP - Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Gaziantep’e sığınan Suriyeli ailelerin yaşam dramı devam ediyor. Suriye'deki iç savaştan kaçarak Gaziantep’e gelen 6 kişilik aile yer bulamadıkları için Gaziantep merkez Ulu caminin avlusuna sığındılar. Suriye'den kaçarak Gaziantep’e sığınan ve kalacak yer bulamayan 6 nüfuslu aile, kendilerine uzatılacak bir yardım eli bekliyor.

Ülkelerindeki iç savaştan dolayı Gaziantep’e sığındığını belirten aile reisi Mehdi Abbas, “Suriye’de ki iç savaştan kaçarak buraya sığındık. Kaç gündür yollardayız. Çok zor günler geçiriyoruz. 4 tane çocuğum var. Ne yapacağımı bilmiyorum. Gün boyunca ev aradım bulamadım. Çok perişanız. Türkiye’den başka sığınacak yerimiz yok. Mecburen ancak buraya gelebildik. Eşim ve çocuklarımla kaç gündür yollarda kaldık canımızı zor kurtardık.” dedi.

Mehdi Abbas’ın eşi ise gözyaşları içinde, “Kalacak yer aradık bulamadık. Bulduğumuz birkaç küçük dükkânların ise kiraları yüksek olmasından dolayı ev tutamadık. Buraya bugün geldik. Ben bu çocuklarımla nereye gideyim? Günlerce yolda perişan olduk. Şehrimizi yıktılar. Evimiz hiç bir şeyimiz kalmadı. Perişan haldeyiz. Ben bu çocuklara nasıl ekmek bulayım.” şeklinde konuştu.

Öte yandan camiye teravih namazı kılmak için gelen cami cemaati kendi aralarında topladığı bir miktar parayı mağdur aileye verdi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)