GAZİANTEP – Gaziantep’te  07 Temmuz ile 14 Temmuz tarihleri arasında evde, işyerinde, otodan hırsızlık, kapkaç, kesici aletle yaralama, ateşli silahla yaralama olayları ile birlikte diğer hırsızlık olayları olmak üzere toplam 19 suça bulaşmış 79şüpheli şahısın yakalanarak gözaltına alındığını bildirdi.

Yapılan uygulama ve aramalarda toplam 6 bin 704 paket kaçak sigara, 2 adet ruhsatsız tabanca, 3 adet av tüfeği, 1 adet kurusıkı tabanca, 61 adet fişek ve 6 adet bıçak ele geçirildiği belirtilirken yapılan kontrollerde ise kesinleşmiş hapis cezası ile aranan 5, yakalama müzekkeresi ile aranan 74 şahıs olmak üzere toplam 79 şahsın yakalandığı ifade edildi.

Öte yandan 13 Temmuz günü Saat 01.15 sıralarında Gaziantep 8 Şubat Mahallesi 19 Nolu Sokak’ta meydana gelen olayda av tüfeği ile ateş edilmesi sonucu hayatını 1985 doğumlu A.K. isimli şahsın katil zanlılarının da yakalandığı belirtildi.

Cinayet olayı ile ilgisi olduğu tespit edilen 1995 doğumlu S.K., 1994 doğumlu R.K., 1995 doğumlu İ.A.Ö. ve 1996 doğumlu Y.E.K. isimli şüpheli şahıslar yakalanarak gözaltına alındı.

Yakalanan şüpheli şahıslardan R.K. isimli şahıstan olayda kullanıldığı beyan edilen 1 adet pompalı tüfek ve tüfeğe ait 3 adet dolu fişek’ el konulduğu belirtildi.

Şüpheli şahıslar "Kasten Adam Öldürme" suçundan haklarında düzenlenen tahkikat evrakları ile birlikte adli makamlara sevk edildi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)