DİYARBAKIR - Yenişehir ilçesi Şehitlik semtinde bulunan ve İslami faaliyetleri ile tanınan Yeni İhya Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği`ne (Yeni İhya-Der) dün akşam saatlerinde PKK’li olduğu ileri sürülen kişilerce ses bombalı ve Molotof kokteylli saldırı gerçekleştirildi.

Saldırı sonrası çevrede toplanan PKK’li bir grubun tahrik edici sloganlar atmasına karşılık Yeni İhya-Der üyelerinin tekbirler getirmesiyle birlikte polis, dernek üyelerine müdahalede bulundu.

Polisin dernek üyelerine müdahalesi ve sonrasında yaşanan gelişmeleri görüntülemek isteyen İLKHA muhabirleri, polisin saldırısına uğradı.

Polisin yaşanan olaylarla ilgili gözaltı işlemlerini görüntülemek isteyen İLKHA muhabiri Ali Adiyaman, bir grup polisin saldırısına maruz kalıp kamerasına el konulurken bir diğer muhabir M. Sait Adiyaman ise polis tarafından gözaltına alınmak istendi. Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veysi İpek ve Canan Altıntaş adlı gazetecinin itirazları sonucu gözaltı işlemlerinden vazgeçildi.

Muhabiri darp ederek kamerasına el koyan polis olay yerinde çekilen görüntüleri sildi. Muhabirin kamerası daha sonra ajans avukatı tarafından polisten alındı.

Polis tarafından darp edilen Ali Adiyaman, kaldırıldığı hastanede darp raporu aldı, daha sonra hastane polisine ifade verdi.

Bir grup polisin saldırısına uğradığını söyleyen Adiyaman, polis tarafından kamerasına el konulduktan sonra haksız yere gözaltına alınmak istediğini aktardı.
İLKHA yönetimi tarafından söz konusu saldırıyla ilgili gerekli girişimlerde bulunulacağı bildirildi. (İLKHA)