ADANA - İnsani Hürriyetler ve İnanç Platformu tarafından israil’in Gazze’ye yönelik saldırıları protesto edildi. Ulu Cami, Yağ Cami ve Kemeraltı camilerinde buluşan platform üyeleri, teravih namazının akabinde sloganlar atarak İnönü Parkı’na yürüdü.

İnönü Parkında düzenlenen protesto eylemi, Veysi Sonkaya’nın Kur’an tilavetiyle başladı.  Ardından, İnsani Hürriyetler ve İnanç Platformu Sözcüsü Mehmet Emre kalabalığa hitaben bir konuşma yaptı.

Kudüs ve Mescidi Aksa’nın İslam tarihindeki önemini anlatan Emre, bir buçuk milyarlık İslam âleminin gözleri önünde israil’in 1967’den buyana Filistin’e saldırdığını ve işgal altında tuttuğunu söyledi. 

“Filistin meselesi orada yaşayan Arapların meselesi değildir” diyen Emre, “Filistin meselesi ümmetin meselesidir. Bu gün Gazze’deki Müslümanları katledenler, fırsatını bulduğunda Mescid-i Haram’a giderek oradaki ve tüm dünyadaki Müslümanları da katledecektir.” dedi.

israil’in ümmetin gözünde büyütüldüğünü söyleyen Emre, “Kolumuzdaki saatin bile kaçı gösterdiğini  bildiklerini söyleyerek, bizleri israil’in gücüyle korkutmaya çalışıyorlar. Halbuki Gilat Şalit kaçırıldığında 5 yıl boyunca küçücük Gazze’de, askerini bulamayacak kadar acizdir. israil Arap şeyhlerinin, sermaye babalarının gözlerinde ve yüreklerinde büyük olabilir ama vallahi israil, ümmetin yiğitlerinin gözünde asla büyük değildir.” ifadelerini kullandı.

Mehmet Emre’nin konuşmalarının ardından program, Hüseyin Ayaydın’ın okuduğu basın açıklamasıyla devam etti.

israil zulmüne ve küfre karşı koymanın tek yolunun, ümmet olmak ve ümmetçe direnmek olduğunu söyleyen Ayaydın, “Müslümanlar öncelikli olarak aralarındaki her türlü silahlı ve silahsız çatışmaları sona erdirmelidir. Kendi problemlerini kendi aralarında çözmek zorundalar. Yoksa Amerika ve diğer emperyalistlerin sömürgesi olarak, var olan durumun devamını kabul ederler.” dedi.

Ayaydın açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bugün, sorumluluk günüdür. Bugün, İslam Ümmetinin bir azası olduğumuzu hatırlama günüdür. Herkes,  imkânları nispetinde bu vahşete karşı durmalı ve bu soylu kavganın saflarında yerini almalıdır. Tüm dünyaya ilan ediyoruz: Bu dava bizim davamız ve bu savaş hepimizin savaşıdır.” şeklinde konuştu.

Sık sık slogan ve tekbirlerin getirildiği basın açıklaması, okunan dua ile son buldu. (Yunus Emre-İLKHA)