İSTANBUL - Siyonist İsrail’in Gazze’ye yaptığı saldırılar Taksim’de İnsani Yardım Vakfı (İHH), Memur Sen ve bazı sivil toplum kuruluşları tarafından protesto edildi.

Taksim Tünel Meydanında bir araya gelen binlerce kişi İstiklal Caddesi’nden uzun bir kortej oluşturdu. Tünel çıkışından yürüyüşe başlayan aralarında kadın ve çocukların da yer aldığı kalabalık, "Katil İsrail hesap verecek", "israil yıkılsın, Filistin`e özgürlük", "Hamas`a selam, direnişe devam", "Filistin halkı yalnız değildir" ve "Müslüman uyuma kardeşine sahip çık" sloganları atıp, tekbirler getirerek Galatasaray Lisesi`ne kadar yürüdü.

“israil Filistin`de kadın ve çocukları vurmakla kendi sonunu hazırladı”
Galatasaray Lisesi’nin önünde açıklamalarda bulunan İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, "israil’i dünyanın her yerinde protesto etmeye devam edeceğiz. İsrail, her geçen gün yalnızlaşıyor. Filistin`de kadın ve çocukları vurmakla kendi sonunu hazırladı. İsrail`i protesto eden kalabalıklar her geçen gün artacak.” dedi.

Müjdeli bir haberi kalabalığa aktaran Yıldırım, israil`in ikide bir kara harekatına başlayacağını açıkladığını, ancak israil`den önce bugün Hamas`ın bir kara harekatı gerçekleştirdiği müjdesini bildirdi.

Filistin`e gerçekleştirdiği saldırılara rağmen israil`in dünyanın birçok ülkesi tarafından desteklendiğini hatırlatan Yıldırım, “Bugün bir ahlaksızlığa daha şahit olduk. ABD, `israil`e 620 milyar dolar veriyoruz` dedi. Ey ABD, gerçek yüzünü göstermek için bu kadarını yapmana gerek yok. Zaten katil olduğunu biliyorduk.” ifadelerini kullandı.

“israil mallarını boykot edeceğiz”
Türk halkına, siyasetçilere, iktidara, siyasi partilere, bütün dünyaya seslenen Yıldırım, "israil ile bütün ilişkileri kesin. Sayın Başbakanımızın dediği gibi bunlarla normalleşme değil, bunlara selam bile verilmez. Ey tüccarlar, hangi yüzle israil ile ticaret yapıyorsunuz? Bütün israil mallarını protesto edin, satın almayın. israil`e destek veren bütün şirketleri, protesto edin. Bu israil, Filistin`i vurdukça sevinç çığlıkları atıyor. Sonra da israilliler, turist olarak Türkiye`ye geliyor. israilliler Türkiye`ye gelmeyin, istemiyoruz." diye konuştu.

Yıldırım, son olarak, Cumartesi günü saat 22.00’de israil konsolosluğunun önünde düzenlenecek israil’i lanetleme eylemine tüm halkı davet etti.

Memur Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu da, “Katliamı İslam ülkelerinin diktatörleri seyrediyor. ABD saldırılar koruma amaçlıdır, orantısız güç gözlenmemiştir diyor. Birleşmiş Milletler (BM) unutulmaya yüz tutan çocuk oyunlarına harcadığı eforun binde birini çocuk ölümlerine harcamıyor. İslam medeniyeti ve bu ümmet kendine gelmek ve kenetlenmek zorundadır. İslam Birliğini kurmak zorundadır. BM’nin çirkefliği karşısında ağlamak yerine birleşmiş yürekleri oluşturmak zorundadır.” şeklinde konuştu.

Müslümanlar için Grup Yürüyüş tarafından ezgiler okunduktan sonra kalabalık sükunet içerisinde dağıldı.

(Fikret Kavgalı - İLKHA)