DİYARBAKIR - Diyarbakır Valiliği tarafından Gazi Köşkü’nde verilen iftar yemeğine Diyarbakır’da faaliyet gösteren çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kanaat önderleri ile çok sayıda ulusal ve yerel basın temsilcileri katıldı.

İlahilerin seslendirildiği programda konuşan Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, “Ramazan ayı Allah’a olan kulluk borcumuzun pekiştiği, dünyanın bir imtihan yeri olduğu bilincini daha da derinleterek idrak ettiğimiz mübarek bir aydır. İnsanın nefis muhasebesi yapmasına, geçmişteki yaptıklarını değerlendirerek geleceğini planlamasına fırsat sunmaktadır.” dedi.

Birçok ülkede savaşların yaşandığı bir dönemden geçildiğini ifade eden Vali Kıraç, “Etrafımıza baktığımızda birçok ülkede kardeşlerimizin fakru zaruret içerisinde ve savaş içerisinde kalarak hayati tehlikeler yaşamakta olduğu bir dönemi idrak ediyoruz. Başta yanımızda Suriye’de, Irak’ta, Libya’da, Mısır’da aklınıza gelebilecek bu coğrafyadaki bu insanlarımıza da şu sofradan yönümüzü kıbleye dönelim, elimizi semaya kaldıralım, Allah zorda kalan bütün kardeşlerimize yardımcı olsun.” şeklinde konuştu.

İftar programı Diyarbakır İl Müftüsü Nimetullah Erdoğmuş tarafından yapılan dua ile sona erdi. (Emrullah Araz - İLKHA)