ŞANLIURFA- İnsani Yardım Vakfı Şanlurfa Şubesi, İslam ümmetinin yaşadığı zulümlere dikkat çekmek amacıyla simit, su ve hurmadan oluşan ‘Ümmet İftarı’ etkinliği düzenledi. Etkinliğe Şanlıurfa’daki birçok STK’nın yanında İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci’nin de destek verdiği görüldü.

Balıklıgöl yerleşkesinde düzenlenen etkinliğe çok sayıda kadın ve küçük çocukların da katılım gösterdiği görüldü.Ayrıca etkinliğe birçok Suriyelinin katılım gösterdi.

İftara kısa bir süre kala dernek gönüllüleri tarafından etkinliğe katılanlara simit, hurma ve su ikram edildi. İftardan önce tüm İslam aleminin kurtuluşu için dualar edildi.

Ezanın okunmasıyla açılan iftardan sonra İHH Şanlıurfa Şube Başkanı Behçet Atila, bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasının ardından ‘Zalimler için yaşasın cehennem’ solganları atıldı.

Mısır, Suriye ve özellikle Gazze’de ümmete onur ve şeref ders veren kardeşlerimiz desteklediğimizi tüm dünyaya duyurmak için toplandıklarını ifade eden Atila, düzenlemiş oldukları ‘ümmet iftarları’ ile tüm İslam beldelerindeki direnişlerinin birbirilerinden ayrılmayacağını göstermeye çalıştıklarını söyledi.

Kendisine hiçbir yaptırım uygulanmayan İsrail’in, dünyanın sessizliğinden güç alarak Ramazan ayı içerisinde Gazze halkına yağdırdığını ifade eden Atila, saldırıların durdurulması için başta Türkiye olmak üzere tüm İslam ülkelerini harekete geçme çağrısında bulundu.

 İslam âleminin arasına çizilen yapay sınırları tanımadıklarını ifade eden Atila, “Gazze’nin, Mısır’ın, Suriye’nin direnişini Türkiye’nin direnişi olarak görüyoruz. Gazze, Mısır, Suriye ve tüm coğrafyamızda akan kanlarımız boşa gitmeyecek, bu kanlar İslam ümmetinin zafer yakıtları olacak inşallah.” dedi.

Kalabalık grup basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı. (Osman Gülebak- Sedat Kuşulay- Mustafa Bikeç-İLKHA)