DİYARBAKIR - Yenişehir ilçesinde iftar vaktinde İhya Der’e ses bombası atılmasının ardından başlayan gerginlik devam ediyor. PKK’li gruplar saldırıya uğrayan İhya Der’e saldırmak için satır ve sopalarla derneğin önünde toplanırken, saldırı haberini duyan dernek gönüllüleri de derneğe gelerek beklemeye başladı.

Çevre binalardaki bazı evlere giren PKK’li gruplar, evlerden söktükleri kapıları dernek önünde bekleyen İhya Der gönüllülerinin üzerine attı. 

Bölgeye gelen bağımsız milletvekili Aysel Tuğluk ve DBP il başkanı Zübeyde Zümrüt PKK’li grubu İhya Der’e saldırmak için tahrik etti. Tuğluk ve Zümrüt PKK’li grubu derneğin önünden geçirmek için polisle pazarlık yaparken polis grupları karşı karşıya getirmemek için PKK’li grubun derneğin önünden geçmesine izin vermiyor. 

Olay yerinde gerginlik sürerken dernekte bekleyen İhya Der gönüllüleri, saat 00.30 sıralarında dağılmayarak tahrik edici sloganlar atan PKK’li gruba tepki göstererek tekbir getirmeye başladı. Tekbir getirilmesinin ardından PKK’li grup yanlarındaki Tuğluk ve Zümrüt’le birlikte ara sokaklara dağılarak bölgeden uzaklaştı. 

İftar vaktinde Yenişehir ilçesi Şehitlik semtinde bulunan İhya Der’e ses bombası atılmış, derneğin zarar gördüğü saldırıda ölen veya yaralanan olmamıştı. (İLKHA)