GAZİANTEP - Toplantıya, Gaziantep Valisi Erdal Ata, İl Emniyet Müdürü, İl Müftüsü, çeşitli sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile ulusal ve yerel basın mensupları katıldı.

Gaziantep İl Emniyet Müdürü Ali Gezer, son günlerde gelişen olayların bazı basın kuruluşlarında çıkan abartı haberler ile provokatif eylemlerden dolayı kaynaklandığını belirterek daha sağduyulu olunması ve toplumsal zararlar oluşturacak haberlerden kaçınılması gerektiğini belirtti.

Gezer, “Tahminimiz 45-50 binin altında kayıt altına alınmayı bekleyen Suriyeli misafirlerimizin olduğunu tahmin etmekteyiz. Genel toplam olarak 250 bin Suriyeli misafirimiz olduğunu tahmin ediyoruz" dedi.

Gaziantep Valisi Erdal Ata ise yaptığı konuşmada basın mensuplarının haberler noktasında daha hassas davranmasını gerektiğini vurgulayarak, “Haber yapılmasın demiyorum. Fakat haber yapılırken yapıcı olalım. Suriyeli mültecilere yönelik yapılan eylemler sosyal medya üzerinden yapılmaktadır. Bizler hem Valilik olarak hem de asayişimizle beraber bu tür eylemlere izin vermeyeceğiz. İster istemez küçük gruplar bu eylemlerini sürdüreceklerdir. Fakat bu sosyal medya üzerinden devam ettiği müddetçe bunlar hakkında yasal işlemler başlatılacaktır. Bu gruplara dikkat edilmelidir. Sosyal medya üzerinden örgütlenen bu guruplar konunun hassasiyetinin farkında değildirler.” ifadelerini kullandı.

Kayıtsız çalışan ve işyeri açan Suriyelilerin olduğunu da belirten Vali Ata, “Gaziantep’te bulunan Suriyelilerin işçi olarak çalışmaları bizim vatandaşlarımıza göre daha ucuz çalışmaları, kayıt dışı çalışmaları, vergisiz sigortasız çalışmaları ister istemez bizim vatandaşlarımızın iş bulmasını zorlaştırmaktadır. Ekonomik durumu iyi olan bazı Suriyeliler Türkiye'ye gelirken yanında birikimlerini getirip ilimizde iş yeri açtıklarını görüyoruz. Bunların bir kısmının kayıt dışı çalışıyor olması da haksız rekabete sebep olmaktadır. Aynı işi yapan bizim kendi esnafımız ise bundan zarar görmektedir.” şeklinde konuştu.

Toplantı katılımcıların soru cevap bölümünden sonra sona erdi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)