İSTANBUL - İstanbul’da düzenlenen iftar yemeği, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nu ve sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarını bir araya getirdi. Burada sağlık personeline hitap eden Müezzinoğlu, Türkiye’de yaşayan nüfusun yüzde 75’inin en çok memnun olduğu alanın sağlık alanında olduğunu söyledi. Sağlık sektöründe yapılan çalışmalar hakkında bilgiler de veren Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, önümüzdeki 3 yıl içerisinde 40 bin yatak kapasiteli fiziki alanların vatandaşların hizmetine gireceğini söyledi.

Bakan Müezzinoğlu bu yıl içerisinde çalışmalarına başlanacak olan 2 önemli proje hakkında açıklama yaptı. Projeleri, Türkiye’nin sağlıktaki geleceğine yön verecek olan çalışmalar olarak nitelendiren Müezzinoğlu, “Bu çalışmalardan bir tanesi de sağlık enstitüleridir. Kanser enstitüsü, Geleneksel Tamamlayıcı Tıp Enstitüsü, Biyoteknoloji Enstitüsü ve Anne Çocuk Ergen Sağlığı Enstitüsü, Akreditasyon Enstitüsü, Kronik Hastalıklar Enstitüsü ile Türkiye artık sağlığı tüketen değil, sağlık alanında bilimsel üretimleri ile hem kendi insanına hizmet edecek hem de dünya tıp alanındaki yarışta bende varım diyecek. İlaç sanayisi, tıbbi teknoloji ve bilimsel Ar-Ge’de Türkiye önümüzdeki 5 yılda çok daha farklı bir noktaya gelecek. İkinci adım ise Türkiye Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ni Sağlık Bakanlığı olarak bu yıl içinde inşallah kuracağız.” dedi.

“Bonzai ile mücadele edeceğiz”

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, gençler arasında kullanımı artan ve ölüme neden olan bonzai adlı uyuşturucu maddeyle mücadele konusunda yöneltilen soruları da yanıtladı.

Bakan Müezzinoğlu, hafta başında 6 Bakanın bonzai ile mücadele konusunda mini zirve gerçekleştirdiklerini belirterek, “Bütün değerlendirmeleri yapacağız ama bundan sonraki süreçte gerek yasal gerek fiili uygulama gerekse fiziki mekân çalışmalarını tamamlayacağız. Öncelikli çalışmalarımız koruyucu ve önleyici tedbirleri daha güçlü hale getirmek olacak. Biz tütün, alkol ve uyuşturucu ile mücadele ettik. Bu üçü de nesillerin geleceği açısından önemli. Güçlü mücadeleyi sigarada nasıl başardıysak diğer konularda da milletçe başarılı olmalıyız. Bu nedenle milletimizin, annelerin, babaların bu konularda daha çok duyarlı olması ve bu anlamda da okuryazarlık ve sağlık bilincini daha iyi noktaya taşımamız gerekiyor. Toplum olarak tüm bireyleriyle güçlü iletişim kurmak ve onları sosyal yaşamda daha güçlü noktalara taşımalıyız. Hükümet, yerel yönetim ve sivil toplum örgütleri olarak elbirliği ile tütünle nasıl mücadele çıkarttıysak bununla da çıkartacağız” şeklinde konuştu. (İLKHA)