ŞANLIURFA- Şanlıurfa’da yaşanan yüksek sıcaklar çalışanları etkilemeye devam ediyor. Aile geçimini sağlamak için çalışmak zorunda olan sanayi esnafı,  havaların sıcak olmasından dolayı çok zorlandıklarını söyledi.

Ramazan boyunca işlerinin az olduğunu söyleyen Mustafa İpek, ”Orucun içinde çalışmak zor onun içinde görüyorsunuz. Sabah 8.30 civarı geliyoruz akşam da saat 15.00 civarı eve gidiyoruz. Bayram geldiği halde işlerimiz çok durgun her sene daha kötüye gidiyor yani.” diye konuştu.

Adil Boysal, “İşimiz gözle görüldüğü gibi sabah saat 8’de geliyoruz iftara kadar buradayız bu sıcaklığın altında.  Güneşin altında çalışmak gerçekten çok zor bir de Urfa’nın sıcaklığında Bayram yaklaştığı için işlerimiz açıldı.” diye konuştu.

Sabah 08.00’de iş başı yaptıklarını söyleyen Ramazan Gül, havalar çok sıcak olduğu için öğleden sonra üzerlerine su dökmeye başladıklarını belirterek “ Havalar çok sıcak öğleden sonra başlıyoruz başımıza su dökmeye iftar saatine kadar başımıza, ayaklarımıza su döküyoruz zaten suda olmazsa bu Urfa’da hiç durulmaz aşırı felaket bir sıcaklık var. Ramazana girdiğimizden beri ilk 2 hafta iyi değildi yani bayağı bir durgundu ama bu hafta gayet güzel.” ifadelerini kullandı.

Ramazanın çok sıcak geçmesinden dolayı yarım gün çalışıp iş yerini kapattıklarını söyleyen Mehmet Reşat Yurtseven, ”Serinlemek için eve veya dere kenarına gidiyoruz. İş yerinde iftara kadar duramıyoruz hava çok sıcak diye erken vakitte gidiyoruz. Çok kötü zorlanıyoruz bazen hiç iş yapmamak için müşterilere gidin diyoruz. Çünkü dayanılmıyor bu sıcakta güneşte sıcak yandırıyor bizi onun için fazla güneşe çıkamıyoruz ufak tefek işler oldu mu dükkânın içerisinde geri kalanı da bayramdan sonra hallediyoruz.” dedi.

Havaların aşırı sıcak olmasından dolayı iş olsa da biz çalışamadıklarını söyleyen Salih Çelik, araba tamirinin çok zor olduğunu belirtti. (Abdulhakim Bulut-İLKHA)