VAN - 21 yıl önce Van`ın Bahçesaray (Müküs) ilçesi  Sündüs (Miran) yaylasında, 24 kişinin vahşice katledilmesi olayının üzerinden tam 21 yıl geçti. 14`ü çocuk 24 kişinin katledildiği olayda 21 yıldır beklenen adalet vuku bulmazken, olayın üzerinden geçen 21 yılda olay önce zaman aşımına uğratılarak olayın failleri aklandı, sonra olayın faili ortaya çıkarıldı.

1993 yılının karanlık dönemlerinde bölgede JİTEM PKK ortaklığı işlenen karanlık cinayetlerden biri olarak tarih geçen bu katliamda 14`ü çocuk 24 kişinin çok feci bir şekilde katledilmiş, aradan geçen süre içerisinde failler bir türlü bulunamamıştı.

Olayın görgü tanıklarının olay hakkında verdikleri bilgilerde, katliamın olduğu günlerde olayın yaşandığı bölgeye yakın bir yere helikopterin inmesi, olayın faillerini takip etmek isteyen köylülerin orada bulunan bir Yüzbaşı tarafından, " şu dereyi geçeni vurun" şeklindeki talimatı ile durdurulması olayları yıllarca akıllarda bir soru işareti olarak kalmış, zaman içerisinde yaşanan bu menfur katliamın failleri bir türlü bulunamamıştı.

Son olarak yapılan açıklamalarda PKK`ye mal edilen ve PKK`nin de yalanlamadığı katliamın, PKK`nin Haftanin sorumlusu Ali Kici kod adlı Ebuzeyit Sakçak`ın emriyle işlendiği ortaya çıkmıştı.  (İLKHA)