DİYARBAKIR  - Hz. Peygamber`in Medine`ye hicret ettikten sonra her yıl ramazan ayının son on gününde itikafa girdiğini ve bu hususta Hz. Aişe`ye "Kadir gecesini Ramazanın son on gününde arayın.`` tavsiyesinde bulunduğu belirtilen açıklamada, " Peygamber Efendimizin (sav.) vefat edinceye kadar terk etmediği bu ibadete Müslümanların da değer verip sünnet olan bu ibadetten faydalanmaları , aynı zamanda unutulan ve terk edilen bu sünneti ihya etmek ve yaşatmak gerekmektedir." tavsiyesinde bulunuldu.

Peygamber efendimizin bir  hadisinde, ``İtikafta olan, günahlardan uzaklaşır, her iyiliği işlemiş gibi sevaba kavuşur.``  dediği hatırlatılarak, " İtikafa girmek nefsi yasaklardan korunmada etkili bir ibadet olduğu gibi, mübarek ramazan ayının son on gününde olması tahmin edilen kadir gecesine  rastlama imkanı ve umudunu da arttırır. İtikaf, kişiyi dünyevi uğraşlardan uzaklaştırıp daha fazla ibadete vesile olması yanında, genel itibarıyla hayatın gerçek manası üzerinde tefekkür etme imkanı da sağlar. Günahlardan ve dünyevi meşgalelerden kurtulmak için zaman zaman böylesi derin bir tefekküre ihtiyaç vardır. İşte bu tefekkürü gerçekleştirmek için itikaf büyük bir fırsat olarak değerlendirilebilir." ifadeleri kullanıldı.

"Peygamber Sevdalıları Platformu olarak kardeşlerimize bunu hatırlatmak ve bazı tavsiyelerde bulunmak istedik" denilen açıklamada, Müslümanların ramazan ayında yapmaları tavsiye edilen ibadetler sıralandı.

Yapılan tavsiyelerde; "İtikaf`ın sevabı hakkında bilgi sahibi olmak için okumak, anlamak ve faydalanmak, İmkanlar dahilinde itikafa girmek ve bu sünnetten faydalanmak, ibadet ve zikirlerimizi arttırmak, hastalar için dua etmek, özellikle dünyanın her tarafında zulüm altında olan Müslümanlara bol bol dua etmek bunun için Allah`a yalvarmak, İslam ümmetinin vahdet ve kardeşliği için dua etmek, iyilik ve takvada yarışmak, imkanlar dahilinde darda olan Müslümanlara maddi destekte bulunmak." olarak sıralandı. (İLKHA)