BİNGÖL- Hacı adaylarını olası bir salgın hastalığına karşı korumak için alınan önlemlerin başında gelen aşılama işlemlerine başlandı. Bingöl İl Müftülüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü işbirliği ile hacı adaylarının aşılarının yapılması için Hacı Hıdır Camii Konferans Salonunda stant kurularak hacı adaylarına uygulanması zorunlu olan menenjit ve oral polio aşıları yapıldı.

 

Yapılan aşı çalışmaları ile ilgili bilgi veren İl Müftümüz Mecit Can, Hac farizasını yapmak üzere bu yıl il genelinde 372 kişinin kutsal topraklara gideceğini belirterek, "İlimiz genelinde hacca gitmek isteyen toplam 4 bin 70 kişi müftülüğümüze başvurdu. Ancak bunlardan aralarında bayanların da bulunduğu 374 kişi bu yıl kutsal topraklara gidecek. Ülke genelinde olduğu gibi ilimizdeki hacı adaylarına da kutsal topraklarda yaşanabilecek olası bir salgına karşı gerekli aşılar yapıldı.

Hacı adaylarımızın aşı olması zorunludur.19 Eylül` de başlattığımız seminerde Hacı adaylarına, enfeksiyonlardan korunmak için almaları gereken bir takım tedbirleri anlatıyoruz. Hacca gidecek hacı adaylarından şeker, kalp ve tansiyon gibi kronik hastalıkları bulunanların mutlaka doktorlarına bu kontrollerini yaptırmalarını ve sürekli kullandıkları ilaçları yanlarında bulundurmalarını özellikle öneriyoruz. Bu vesileyle başta Bingöl hacı adaylarımız olmak üzere bütün yurtta Hac farizasını yerine getirmek için Kutsal topraklara gidecek hacı adaylarına, Cenab-ı Allah` tan yapacakları bu meşakkatli ve kutsal yolculukta kolaylıklar niyaz ederim." dedi.

İLK KAFİLE 19 EKİMDE GİDİYOR
Yapılan aşıları yapılıp Hac malzemeleri de dağıtılan hacı adayları Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından herhangi bir değişiklik olmaması durumunda 19 - 22 Ekim tarihlerinde Kutsal topraklara gitmeye başlayacak.

Ali Yıldırım-İLKHA