Derginin editör yazısında dosya konusuna atıfta bulunarak ; “Aile içi iletişim neden önemli? Bu iletişim kimleri kapsıyor ve onu iyileştirme, sürekliliğini sağlama adına hayat kitabımız bizlere neler öneriyor? Peygamber Efendimizin hayatındaki buna dair izler nelerdir? Sorularına izahat getirmeye çalıştık” sözlerine yer verilmiş.
Nisanur Dergisi’nin 32. sayısında işlenen konulara baktığımızda, boşanmaların önüne geçmenin en etkili yollarından birisinin, eşler arası diyalogun sağlamlaştırılması olduğunu… Ebeveyn olarak evlatlarımız ile ilişkilerimizde doğru dili kullandığımız taktirde evladımızın vermek istediklerimizin birçoğunu gönül rahatlığıyla alacağını ve uygulamada sıkıntı çekmeyeceğini… İyi bir iletişimde en önemli şeyin karşıdakini tanımaya çalışmak olduğunu ve gelinin de kaynanasını tanımaya çalışıp adımlarını da ona göre atması gerektiğini aksi halde annesi yerinde olan kayın validesine hep yabancı kalacağını… Kardeşler arasına hesap, para, tartı hâsılı maddiyat girdi mi orada fedakârlıktan asla bahsedilemeyeceğini… Kardeşler arasındaki iletişim bozukluklarının temelinde ise kıskançlık, anne-baba arasındaki sorunlar ya da buna benzer şeylerin yattığını… Aynı çatının altında yaşayan bir ailede, babanın sessizliğin olduğu bir odada maç veya haber izlemesinin annenin de diğer bir odada kendini pembe dizi veya sinemaya kaptırmasının; aile içi iletişimin yok olmasında en önemli rolü oynadığını belirterek, tüm sorunlarda olduğu gibi aile içi iletişim bozukluklarında da Kur’an ve sünnetin kapısını çalmamız gerektiğinin altını çiziyorlar.
Nisanur Dergisi’nde bu aydan itibaren ‘Başyazı’yı bulacaksınız. Başlığından da anlaşılacağı üzere ehemmiyetine vurgu yapmak ve her ay muhakkak tetkik edilerek okunması gerektiği editör tarafından önemle tavsiye edilmiş.
Öte yandan bu ay Mavi Marmara gemisinde bulunan İHH Kayseri eski yönetim kurulu üyesi Gönül Memiş ile o melun saldırı anı ve sonrasında gemideki duruma ilişkin röportaj yapılmış.