Mısır, bir haftadır süren saldırıların durması için, siyonist israil ve Hamas arasında bu sabah başlaması öngörülen bir ateşkes önerisinde bulundu.

siyonist israil Kabinesi, ateşkes önerisini kabul ederken, Hamas`ın silahlı kanadı El Kassam Tugayları öneriyi reddetti.

Plan, ateşkesin hemen ardından iki taraftan üst düzey yetkililerinin Kahire`de bir araya gelmesini ve güven artırıcı önlemleri görüşmesini öngörüyor.

Ateşkes önerisi Kahire`de acil bir şekilde toplanan Arap Birliği Dışişleri Bakanları toplantısının hemen öncesinde yayınlandı.

Toplantıda Mısır`ın ateşkes önerisi görüşüldü.

siyonist israil hükümeti ve Filistin yönetiminden üst düzey yetkili heyetler, girişimin uygulanmaya başlamasından itibaren 48 saat içinde Kahire`de ayrı ayrı görüşmelere katılacak .

Mısır da taraflar arasında varılan anlaşmaya bağlı kalınıp kalınmadığını denetleyecek.

İSRAİL VE ABBAS`TAN KABUL, HAMAS`TAN RET

siyonist israil kabinesi, Mısır`ın ateşkes önerisini kabul etti. Arap Birliği ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, planı desteklediğini açıkladı.

Hamas`ın silahlı kanadı ise planı reddetti.

El Kassam Tugayları`nın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, planın resmi belgesinin kendilerine ulaştığı, ancak planın bu haliyle "diz çöktürme ve boyun eğme "inisiyatifi olarak görüldüğü kaydedildi.

TRT Haber