MARDİN -  Davet ve Kardeşlik Vakfı Mardin İl Temsilciliği, Medeniyet Vakfı Mardin İl Temsilciliği, Midyat-Der, Kızıltepe Hikmet-Der, Mardin Özgür-Der, KOM-DER ve Mardin İHH’nın da aralarında bulunduğu sivil toplum örgütleri, yayınladığı ortak basın bildirisi ile İsrail’in Gazze’ye yaptığı saldırıları kınadı. 

“Saldırılar İsrail’in yanına kar kalmayacaktır”

STK’lar adına açıklamayı okuyan Nezir Dinç, bütün dünyanın ve hasseden 1,5 milyar Müslümanın gözleri önünde bir avuç Yahudi’nin, Filistinli Müslümanları, çoluk-çocuk demeden katlettiğini işaret ederek “Bunlar İsrail’in yanına kar kalmayacaktır.” dedi.

“Müslümanlar bütün bu oyunların farkındadır”

Dinç, “Bu saldırıların amacı, Filistinli halkın bu topraklardan tamamen yok edilmesi, Mescid-i Aksa’nın yıkımına giden yolda önlerinde etten bir duvar olarak duran Hamas ve İslami Cihad’ın Müslüman savaşçıları bertaraf edip hedeflerine her gün biraz daha yaklaşmaktır. Fakat Müslüman Filistin halkı bu oyunun farkında ve bunu bozmaya çalışmaktadır. Bu yüzden Yahudi Siyonist devlet, faturayı; kadın, çocuk, yaşlı demeden bütün Gazze halkına kesmektedir. Ayrıca üç yerleşimci İsrailli gencin bahane edilmesi kanaatimizce tamamen bir oyundan ibarettir. Kim tarafından öldürüldüğü belli olmayan bu gençler Gazze’yi bombalamak için bahane edilmiştir. Ayrıca Filistinli Müslümanların evlerini yıkıp kendileri için ev imar etmek de İsrail’in suç dosyasında kabarık bir şekilde durmaktadır. Bir taraftan Gazze bombalanırken diğer taraftan da Filistin’deki Müslümanların evleri yıkılıp Yahudi yerleşimcilere iskan için yer açılmaktadır. Müslümanlar bütün bu oyunların farkındadır.” dedi.

“Filistin halkının yanındayız”

Müslümanların bu oyunu bozmak için ayaklanması gerektiğini savunan Dinç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Siyonist zalimlerin yaptıklarını görmekte ve lanet etmektedirler. Biz de Mardinli Müslümanlar olarak Gazzeli kardeşlerimizin yalnız olmadığını bütün dünyaya haykırıyoruz. Gerektiğinde ikinci bir Mavi Marmara şehadet gemisinde yer alacağımızı da buradan ifade ediyoruz. Gerektiğinde değil on şehid yüzlerce, binlerce ve on binlerce şehit vermeye hazır olduğumuzu en yüksek sesle ilan ediyoruz. Ülkemizin Cumhurbaşkanını, Caşbakanını ve Dışişleri bakanını daha aktif olmaya, bu zulmün önüne geçmek için ellerinden gelen bütün gayretleri göstermeleri için buradan sesleniyoruz. Ayrıca İsrail’e bütün ilişkileri rafa kaldırmaya, elçiliklerini kapatmaya ve konsoloslarını sınır dışı etmeye davet ediyoruz. Gazzeli kardeşlerimizin akıtılan her damla kanı Siyonist İsrail’e karşı kinimizi bir kat daha arttırmaktadır. Bizler Müslümanlar olarak; manen ve madden Filistin halkının yanında olduğumuzu bir kez daha haykırıyoruz.” (M. Salih Keskin – İLKHA)