GAZİANTEP - Gaziantep’te yaptığı sosyal faaliyetleriyle tanınan İlim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İLİM-DER) üye ve gönülleriyle iftar yemeğinde buluştu.

Dernek binasında verilen iftar yemeğine çok sayıda vatandaş katıldı. İftar yemeği sonrasında bir konuşma yapan Araştırmacı Yazar M. Müfit Yaray, “Ramazan ayı amellerin en kıymetli olduğu aydır.” dedi.

Ramazan ayında şeytanların zincire vurulduğunu belirten Yaray, “Bu aylarda hayırlı amellerde bulunmamız lazım. Ramazanı şerif hayırlı amellerde bulunma ayıdır. Ramazan ayı hayırlı ibadetlerin yapıldığı aydır. Ramazan ayı hayırlı işlerde bulunma ayıdır. Ramazan ayında şeytanlara zincirlere bağlanır. Cehennem kapıları kapanır. Cennet kapıları sonuna kadar açılır. Hayırlı ameller ve ibadetler için en güzel ortam hazırlanır.” ifadelerini kullandı.

Ramazan ayında tutulan orucun sadece açlık ve susuzluktan ibaret olmadığını belirten Yaray, “Oruç sadece aç ve susuz kalmaktan ibaret değildir. Bedenimizin tüm uzuvlarına oruç tutturmalıyız. Ramazan ayını sadece bir oruç ayı olarak algılamayalım. Bu ayda muhtaç olanların yardımına koşmalıyız. Fakirlerin ihtiyaçlarını gidermeliyiz. Sıkıntı da olan kardeşlerimizin sıkıntısını gidermeliyiz. Bir Müslüman’ın sıkıntısını gidermekten daha hayırlı bir mükâfat yoktur.” diye konuştu. (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)