BERLİN - Filistin`e yapılan hava saldırıları neticesinde işlenen zulmü protesto etmek amacıyla Almanya Stuttgart`ta Filistin`e destek için bir protesto mitingi gerçekleşti. Almanya Filistin Dernekleri Birliği tarafından organize edilen protesto mitingi Schlossplatz meydanında yapıldı.

Sivil Toplum Kuruluşları yöneticileri tarafından Filistin’de yaşanan katliamlarla ilgili kısa konuşmalar ve açıklamalar yapıldı. Yöneticiler tarafından Gazze’de çocuklar ve masum insanların katledildiği belirtilerek yaşanan bu katliamlara derhal son verilmesi çağrısı yapıldı.

Filistin için tek yürek
Araplar ve Türklerin çoğunlukta olduğu gösterilere Boşnaklar, Arnavutlar, Afrikalı Müslümanlar ve Almanlar da yoğun ilgi gösterdiler. Yapılan gösteride, yaklaşık 5 bin katılımcı "Savaşı durdurun``, ``ölümleri durdurun``, ``Çocuk katili israil``, ``Kadın Katili İsrail``, ``Gözlerini aç, çocuklar ölüyor``, ``Gazze`ye özgürlük``, ``Almanya finanse ediyor İsrail bombalıyor`` sloganları attı.

Nerdesiniz? İnsan hakları savunucuları
Ayrıca gösteride, ``Gazze`deki bebeklerin yiyecek ve tıbbi malzemeye ihtiyaçları var. BM, AB,  medeni ülkeler ve insan hakları savunucuları nerede?``,  israil`in Gazze`ye saldırısı derhal dursun`` ve `Filistin`de işledikleri suçlardan dolayı işgalciler uluslararası mahkeme önüne çıksın yargılansın`` yazılı pankartlar ile  "Gazze`ye özgürlük, Gazze için ayağı kalkman için Müslüman olman gerekmiyor. İnsan olman yeter`` ve ``Filistinli tutuklulara özgürlük`` yazılı dövizler taşındı.

Filistin halkı yalnız değildir
Yaklaşık 2 saat süren israil protestosunda, Kur`an-ı Kerim okunduktan sonra tek yürek olan vatandaşlar, tekbirler ve salavatlar getirdi.

Bilhassa sosyal medya üzerinden duyurulan mitinge yoğun ilgi gösterildi. Bayraklarını alan genç/ yaşlı, kadın/ erkek demeden miting meydanına toplanan halk, ``israil şaşırma sabrımızı taşırma``, ``Filistin halkı yalnız değildir.`` şeklinde sloganlar getirdiler.

Şer güçler iş başında
Bu mitingi kirli emellerine alet etmeye çalışan 20-30 kişilik aykırı bir grup israil bayrağı açtı. Bir anda ortalık karıştı. Daha sonra bu grup PKK lehinde sloganlar atarak Apo`nun resmi bulunan bayraklar açarak, adeta olaylara davetiye çıkardığı. Apo lehine sloganlar atan gruba polis müdahale etti.

Karşıt eyleme geçen grubun, bira şişesi, su şişesi ve çakmak gibi zarar verebilecek ne varsa rastgele fırlattıkları görüldü. Polisin müdahalesi sonucu olay büyümeden tarafların arasına adeta etten set çekildi. Mitingi provoke etmeye çalışan grup kısa zaman içinde dağıldı.

Yaklaşık 2 saat süren miting sona erdi.   (Mustafa Sabıreri - İLKHA)

<< Geri 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 İleri >>
<< Geri 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 İleri >>