BİNGÖL - Bingöl Üniversitesi’nde gerçekleşen imza törenine Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkan Çalbay, KOSGEB Bingöl İl Müdürü Naci Özdemir, Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Türkoğlu ve Bingöl Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Ramazan Solmaz katıldı.
Törende konuşan Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş, “Bu protokol ile ilimizde kurullar oluşturularak, akademisyenlerimiz, iş adamlarımız, girişimcilerimiz ve KOBİ’lere yönelik KOSGEB desteklerinin daha hızlı ve geniş kapsamda uygulanması sağlanacaktır.” dedi.
Protokolün Bingöl için çok önemli bir adım olduğunu ifade eden Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkan Çalbay, “Daha öncede Diyarbakır’a veya Elazığ’a giderek KOSGEB desteklerine başvuru yapan girişimcilerimizin AR-GE ve yenilik içeren Endüstriyel Uygulama Projeleri, artık ilimizde değerlendirilecektir.” şeklinde konuştu.
Teknokent’e giden bir yolun başlangıcı
Törende konuşan KOSGEB Bingöl İl Müdürü Naci Özdemir de, “Bu protokol bir nihai nokta değil, Teknoloji Geliştirme Merkezleri (TEKMER) ve TEKNOKENT’e giden bir yolun başlangıcı olarak görmemiz gerekiyor.” diye konuştu.
Yapılan protokolün amacı şöyle sıralandı: Bilim ve teknolojiye dayalı yeni fikir ve buluşlara sahip KOBİ ve girişimcilerin geliştirilmesi, teknolojik fikirlere sahip tekno-girişimcilerin desteklenmesi, KOBİ’lerde Ar-Ge bilincinin yaygınlaştırılması ve Ar-Ge kapasitesinin artırılması, Mevcut Ar-Ge desteklerinin geliştirilmesi, İnovatif faaliyetlerin desteklenmesi, Ar-Ge ve İnovasyon proje sonuçlarının ticarileştirilmesi ve endüstriyel uygulamasına yönelik destek mekanizmalarına ihtiyaç duyulması.
Proje Süresi
Ar-Ge ve İnovasyon Programı için en az 12, en çok 24 ay, Endüstriyel Uygulama Programı için en çok 18 ay, her iki program için de Kurul kararı ile 12 aya kadar ek süre verilebilecek. (Enis Ağırbaş - İLKHA)