İSTANBUL - Siyonist İsrail’in Filistin’e yönelik gerçekleştirdiği saldırıları kınamak amacıyla Filistin Dayanışma Derneği (FİDDER) Taksimde basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasına bölgenin tanınmış alimlerinden Molla Cemal Çınar da katıldı.

Basın açıklaması sonrası İLKHA’ya açıklamalarda bulunan Çınar, Müslümanların bir araya gelmesi gerektiğinin üzerinde durdu.

Çınar, “Şuan da İsrail ve Amerikan’ın var olan imkân ve silahları Müslümanların direnişi önünde fazla bir güce sahip değil. Şuan İsrail atılan füzelere hiçbir engel olamaması bunun en büyük göstergesidir. HAMAS’ın tekbirlerle gönderdiği füzelere hiçbir engel olamıyorlar. Müslümanların algılarını değiştirmesi gerekir. Küfür Emperyalizmine karşı bizim elimizde Kur’an ve Peygamber (sav) gibi bir önder varken ümmet gibi bütünlüğümüz varken Müslümanlar bir araya gelerek çok büyük işler başarabilirler.” dedi.

Kendilerinden silah olarak kat kat üstün olmalarına rağmen kahramanca direnen Filistinli kardeşlerimiz düğüne gider gibi ölümü karşıladıklarını ifade eden Çınar, “Müslümanların birleşerek bir araya geldiğinde büyük bir sermayeye sahip olacağına canı gönülden inanıyorum. Ümmet şuan da kitle iletişim ve ulaşım araçlarını kullanarak var olan gücünü ümmet bütünlüğünde hiç bir şeyin duramayacağı algısını bir yakalasalar, İsrail’i değil tükürükleri ile ben burada varım dediği zaman İsrail’in orayı terk etmekten başka bir alternatifi yoktur.” ifadelerini kullandı.

Çınar son olarak, “Allah-u Teâlâ Filistin’deki Müslümanların yardımcısı olsun. Bu konuda duyarlı olan sivil toplun kuruluşlarına teşekkür ediyoruz. Tüm imkânları ile destek veren kitle iletişim araçlarına da desteklemelerinden dolayı Allah (cc) razı olsun.” ifadelerini kullandı. (Fikret Kavgalı/M. Miraç Aslan-İLKHA)